AKP ve CHP'nin bilmecesi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Ankara'da Gökçek, CHP'ninse İstanbul'da Kılıçdaroğlu kararı bekleniyor

Veli TOPRAK-Ali ÖZTUNÇ/ANKARA

İstanbul'da Kadir Topbaş'la ?yola devam' kararını erkenden alan AKP, Ankara'da hâlâ kararsız. Ankara'da Murat Karayalçın'ın adaylığını ilan eden CHP'de de İstanbul adayı konusunda henüz netleşme olmadı...

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün kritik bir toplantı yapacak. 29 Mart seçimlerinde adaylığı en çok merak edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'le 'devam veya tamam' kararı MYK'da alınacak. Ve 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve son döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini AKP'nin kazanmasına vesile olan Gökçek'in kaderi bugün görüşülecek. Kulislerde, MYK üyelerinin büyük bölümünün Gökçek'le 'devam' yönünde karar aldığı konuşuluyor. Ancak Erdoğan'ın Gökçek'e olumsuz bakması halinde parti yönetimindeki tüm dengeler değişecek. Gökçek'le devam kararı verilmediği takdirde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile CHP'nin uyarılarına rağmen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın aday gösterilebileceği, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da alternatifler arasında yerini koruduğu belirtiliyor.

Kulislerde ?Çiçek' ismi yayıldı...

ANKA'nın haberine göre, dün akşam saatlerinde kulislere Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Cemil Çiçek'i düşündüğü yayıldı. Çiçek'in Ankara halkı tarafından da kabul göreceği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu sesleri arttı

CHP'de ise İstanbul adayı bir netlik kazanmadı. CHP lideri Deniz Baykal, önceki gün İstanbul programını tamamladıktan sonra özel uçakla Ankara'ya döndü. Baykal, ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına geçen Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu da yanına aldı.

VATAN'ın edindiği bilgilere göre İstanbul-Ankara arasındaki özel uçakta sohbet de özeldi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusu gündeme gelmedi. Bazı partililer Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na İstanbul için adaylık teklif edip etmediğini merak ederken Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine ?Galiba bizi aday gösterecekler. Böyle bir durum olursa parti görevidir kabul eder ve başarıya ulaşırız? dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen isimlerin başında ise İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin geliyor. Türban açılımının mimarı Tekin, ?Benim amacım seçim kazanmak. Bu benimle de olur Kemal Bey'le de. Kemal Bey'in daha şanslı olduğunu görüyorum. Biz bir ekip çalışması yaparak İstanbul'u kazanacağız? dedi. Eski Kültür bakanlarından Ercan Karakaş ise Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını bugün açıklayacak. CHP kulislerinde Karakaş'ın Büyükşehir adayı olamaması durumunda Sarıyer'den aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber