Mamak Çöplüğü'nde domates üretildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Çöplüğü'nde üretilen ilk parti domates toplandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eylül ayında Mamak Katı Atık Depolama Alanı'ndaki "Sera Projesi" kapsamında ekilen 4 bin 300 adet salkım domates fidesi ilk ürününü verdi.

Kış ortasında toplanan tonlarca hormonsuz salkım domates, Ankaralıların sofralarını süslemek üzere piyasaya sunulurken, mevsim sonuna kadar minimum 40 ton domates elde edilmesi bekleniyor.

Topraksız tarım uygulamasıyla ekilen salkım domates fideleri hormon kullanılmadan, reçeteli ilaçlarla üründe kalıntı kalmayacak biçimde kontrollü olarak yetiştiriliyor.

Proje kapsamında yapımı tamamlanan yeni bir seranın devreye sokulması ile üretimin artırılacağına dikkati çeken yetkililer, zaman içerisinde bölgedeki yeni alanların da benzer şekilde düzenlenerek, üretim sahasının daha da yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Yetkililer, 2 bin metrekarelik alanda toprak yerine "perlit" adı verilen malzeme kullanılarak, 4 bin 300 adet salkım domates fidesinin dikilmesi ile başlatılan seracılık faaliyetinin, global ölçekte olumlu çevresel etkileri bulunan benzersiz bir yatırım projesi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber