Yazdığı mektupla bilgisayara kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a mektup yazarak dizüstü bilgisayar talebinde bulunan başarılı öğrenciye bilgisayar hediye edildi

Ankara Valisi Kemal Önal, törende yaptığı konuşmada, teknoloji geliştikçe o doğrultuda gelen taleplerde artış yaşandığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgisayar sınıfları oluşturulması konusunda gereken desteği verdiğini söyledi.

Bu çerçevede Türkiye'nin en ücra köşesindeki okullara kadar bilgisayarın girdiğini ifade eden Önal, ''İnternet donanımlı sınıflar oluşturuldu. Okulunda internetle tanışan öğrenciler, evlerinde de aynı teknolojiye sahip olmak istiyor. Biz de öğrencilerimizin bu imkanlarından mahrum kalmaması ve başarılı olması için her türlü imkanı seferber ediyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a mektup yazarak dizüstü bilgisayar talebinde bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Elif Nur Kaynar (10) da, Özel Başarı Değerlendirme Sınavı'nda Ankara birinciliği elde ettiğini ve Türkiye 73'üncüsü olduğunu söyledi.

Araştırmaya yönelik derslerde internet donanımlı bir dizüstü bilgisayara gereksinim duyduğunu ifade eden Kaynar, bu doğrultuda Emine Erdoğan'a yazdığı mektup doğrultusunda talebinin karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha önceleri veteriner olmak istemesine rağmen, bu dönem göreve başlayan öğretmeni sayesinde 'öğretmen'' olmaya karar verdiğini bildiren Kaynar, öğretmenini tüm sınıfın çok sevdiğini ve tüm kız öğrencilerin öğretmen olmak istediklerini söyledi.

Kaynar'ın öğretmeni Sinem Uysal da öğrencisinin son derece sosyal ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, gurur duyduğunu belirtti.

Minik öğrencinin babası Bayram Kaynar da 17 ağustos depreminde Kocaeli'nde olduklarını belirterek, ''Biz depremzede bir aileyiz. Kızım depremden 70 gün sonra doğdu. Kardeşini depremde kaybettik. Güvenpark'ta ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Allah'a şükür işlerim iyi gidiyor'' diye konuştu. Kaynar, ayrıca kızına bilgisayar hediye edilmesi dolayısıyla yetkililere teşekkür etti.

Daha sonra Vali Önal, dizüstü bilgisayarı Elif Nur Kaynar'a hediye etti.

Kemal Önal, bir gazetecinin, yılbaşında İstanbul'da kutlanması planlanan etkinliğin iptal edildiğini hatırlatarak, Ankara'da buna yönelik bir çalışmanın olup olmadığını sorması üzerine ''Filistin'de insanlık dışı uygulamalar yaşıyoruz. Bu durum İstanbul'da Taksim'de geleneksel yapılan yılbaşı kutlamalarını da etkiledi. Ankara'da bu tarzda bir kutlama yapılmıyordu. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda yılbaşını geçirmeleri için, belediye,sağlık hizmetleri ile emniyet güçlerimiz 24 saat boyunca çalışmalarını sürdürecektir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber