'Facebook paralı' fısıltısı doğru değil

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 11:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Facebook'un paralı olacağı söylentileri yalanlandı. Şimdiye kadar ücretsiz olan servisin ücretli hale getirilmesi durumunda ciddi bir şekilde kullanıcı kaybı yaşanacağı belirtiliyor

ELEKTRO VİTRİN - SERKAN BİTER

TechCrunch'ın yazarlarından Michael Arrington'un yıl sonu değerlendirmesi olarak yayınladığı ?Facebook tahmin edilenden hızlı büyüyor gibi görünüyor, bu durum sermaye piyasasına düşmesine neden olabilir? yazısından hareketle yapılan haberlerin, gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Yazının, kullanıcıların katkısıyla farklı dillere çevirilmesi sayesinde yürütülen tahminler, birçok internet günlüğünde yer alınca fısıltı gazetesi Facebook'un paralı olacağını duyurdu.

KULLANICI KAYBI YAŞANIR

Silikon vadisinin en çok kazanan şirketlerinden biri olan Facebook, halka açılmamış, özel bir şirket olduğundan, Google, Microsoft vb. halka açık şirketlerin yaptığı gibi finansal bilgisini açıklamak zorunda değil. İnternet dünyasının içinde olan herkes, şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanılan bir servisin ücretli hale getirilmesi durumunda kullanıcı kaybından başka hiçbir şeyle ödüllendirilmesi mümkün olmadığını biliyor.

Harvard öğrencileri için kuruldu

4 Şubat 2004 yılında Harvard öğrencileri Mark Zuckerberg ve Dustin Moskowitz tarafından kurulan Facebook, yalnızca Harvard öğrencilerine hizmet etmek için yola çıktı.4.ayında 30 Üniversiteyi daha bünyesine katan servis 2007'de 240 milyon dolarlık yatırımla büyük patlamasını yaşadı.

Messenger'da telefon görüşmeleri çok ucuz

Türk Telekom ve Microsoft'un ortak çalışmaları sonucunda çok yakın bir zamanda Windows Live Messenger aboneleri uygun fiyata sabit telefonları ve GSM numaralarını arayabilecek Abonelerin Windows Live üzerinden yapacakları tüm ev, iş ve GSM numaralarını aramaları ev ya da iş yerinden arıyormuş gibi fiyatlandırılıcak. Türk Telekom müşterilerinin internete bağlı bilgisayarlarından, Windows Live Messenger uygulaması üzerinden ev ya da işyeri telefonu tarifesi üzerinden hesaplanacak. Bu servisi kullanmak için gerekli olan abonelik de her iki şirket tarafından kullanıcıya ücretsiz olarak sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber