KESK: Hükümet sağlığı paralı hale getirmek istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada "AKP hükümeti, açılan davaların sonucunu beklemeden bir an önce sağlığı paralı hale getirerek geleceğimizi piyasanın, şirketlerin insafsızlığına terk etmek istiyor" denildi.

Açıklamada, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı maddeleri Anayasa Mahkemesince iptal edildikten sonra, Hükümet'in yayınladığı tebliğ ve yönetmeliklerle "iptal gerekçelerini hiçe sayan bir yaklaşım gösterdiği" öne sürüldü.

Hükümet'in, 31 Aralık 2008 Çarşamba günü Resmi Gazete'nin 7. Mükerrer sayısında yayınladığı 27097 sayılı tebliğ ile, hukuka aykırı tutumunda ısrar ederek Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan yeni bir düzenleme getirdiğinin iddia edildiği açıklamada, "AKP hükümetinin bu yaklaşımı hukuku, sadece kendi işine geldiği zaman dikkate almak, onun dışında hiçe saymaktır" denildi.

Açıklamada, 5510 sayılı yasaya ilişkin dava sonucunda Anayasa Mahkemesi'nin, kamu emekçilerinden alınacak katılım payının düzenlendiği 68/2 maddesinin kamu emekçileri yönünden iptaline ve yürütmesinin durdurulmasına karar verdiği hatırlatıldı. Kamu emekçilerinin, daha sonra hazırlanan "Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair" 5754 sayılı kanunla, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen "yeni-eski" ayrımına tabi tutularak haklarından yoksun bırakıldığı savunuldu.

Bu yasanın da birçok maddesi hakkında iptal ve yürütmeyi durdurma istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açıldığı belirtilen açıklamada, "AKP Hükümeti, açılan davaların sonucunu beklemeden bir an önce sağlığı paralı hale getirerek geleceğimizi piyasanın, şirketlerin insafsızlığına terk etmek istiyor. Demokratikleşme, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızın kullanılmasını engelleyen hükümet, var olan haklarımıza da açıkça saldırarak Anayasa Mahkemesi kararını hiçe sayıyor" görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber