Ergenekon'da gözaltına alınanların isimleri belli oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ergenekon soruşturması kapsamında 12 ayrı ilde yapılan operasyonlarda 4'ü albay, 9'u muvazzaf subay 34 kişi gözaltına alındı. Aralarında Bedrettin Dalan'ın da bulunduğu 3 kişi aranırken, İstanbul'da 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde yapılan 'Ergenekon' operasyonu sürüyor. Savcı Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine İstanbul merkezli olarak Ankara, İzmir, Sivas, Tokat, Kastamonu, Sakarya, Kayseri, Kocaeli ve Şırnak illerinin de aralarında yer aldığı 12 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 34 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında, ABD'de olduğu bildirilen Bedrettin Dalan ile birlikte 3 kişinin de arandığı belirtildi. İstanbul ve diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin bir bölümünün isimleri belli oldu.

Ankara'da Prof. Dr. Yalçın Küçük, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, gazeteci Engin Aydın ve Muhammet Sarıkaya (muvazzaf) gözaltına alındı. İstanbul'da emekli Orgeneral Kemal Yavuz, İlhami Ümit Handan (Bedrettin Dalan'ın Özel Kalem Müdürü), Coşkun Umur (Bedrettin Dalan'ın yanında çalışıyor), emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, emekli Albay Hüseyin Vural, Barış Dalan (Bedrettin Dalan'ın oğlu), Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Koral ve Özkan Bektaş gözaltına alındı. İzmir'de Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu ve Özel Harekat Amiri Ergin Erkılınçoğlu, Adapazarı'nda Lojistik Komutanlığı'nda görevli Mustafa Dönmez, Tokat'ta ise Erdal Şahin gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Soruşturma sürerken, çeşitli illerde gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber