14 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen öğretmen açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 14:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya'daki bir ilköğretim okulunda kız öğrencileri taciz ettiği iddia edilen öğretmen açığa alınırken, konuyu incelemek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Varsak'taki bir ilköğretim okulunda görev yapan 4. sınıf öğretmeni M.G'nin sınıfındaki kız öğrencileri taciz ettiği yönünde velilerden şikayet aldıklarını söyledi. Bunun üzerine hemen müfettiş görevlendirdiklerini, müfettişlerin okuldaki incelemelerini sürdürdüğünü belirten Gülay, olaya ilişkin kesin raporun henüz çıkmadığını ifade etti.


Öğretmen, sınıfındaki 14 kız öğrenciye tacizle suçlandı

Gülay, taciz iddialarıyla ilgili inceleme sürerken, öğretmen M.G'nin açığa alındığını bildirdi.

Öte yandan, tacize uğradığını iddia eden kız öğrencilerin avukatı Zeynep Zekiye Altıparmak da gönüllü avukat olduğunu ve 8 Ocakta Ceza Muhakemesi Kanunu çerçevesinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından 9 yaşındaki 3 kız öğrencinin ifadesinin alınma sürecinde göreve çağrıldığını kaydetti.

Kız öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından taciz edildiklerini iddia ettiklerini anlatan Altıparmak, ?Şikayetçi olan sadece 3 öğrenci var ama sınıftaki 14 kız öğrencinin tamamının taciz edildiğini söylüyorlar? dedi. Altıparmak, şöyle devam etti:

?Öğrencilerin bazıları utandıkları için ailelerine söylememişler, bazılarının aileleri ise kendilerine söylendiği halde iddiaları dikkate almamış. İfadesini dinlediğim bu 3 kız öğrencinin ailesi, kızlarının öğretmenleri hakkındaki iddialarını duyunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vermiş. Bunun üzerine görevlendirilen müfettiş okula gelerek öğrencilerin ifadelerini almış ancak bugün açığa alınmasına kadar öğretmen bu sınıfta görev yapmaya devam etti.?

Öğrencilerin, tacizde bulunduğu öne sürülen öğretmenin soru sormak istedikleri zaman kendilerini yanına çağırdığını, kucağına aldığını, öptüğünü ve uygunsuz yerlerine eliyle dokunduğunu iddia ettiklerini de belirten Altıparmak, ?Öğretmen bunu sürekli yapıyormuş. Öğretmen kızar diye bir süre kimseye söyleyememişler ama kendi aralarında bu konuyu konuşmuşlar ve bunun üzerine ailelerine söylemeye karar vermişler? dedi.

Öğrencilerin yaşadıkları olaylardan çok etkilendiklerini de belirten Altıparmak, ?Öğrenciler henüz 9 yaşlarındalar. Birisinin velisiyle görüştüm, kızının sabaha kadar uyuyamadığını ve psikolojisinin çok bozuk olduğunu anlattı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber