MEB'e, özür grubuna tabi olanlardan ilk teşekkür?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

http://www.memurlar.net/haber/128690 linkinde MEB Özür Grubunda 4/B'lilerin Üvey Evlatlıkları Had Safhada? başlığıyla ele aldığımız Özür Grubu Yer değiştirmelerde 4/B li öğretmenlerin Olağanüstü Hal'e Bağlı yer değiştirme isteyemediklerini bu durumun klavuzdaki hükümlere de aykırı olduğunu belirtmiştik.

Hatta bu konuda mağdur olan bir terör gazisinden bana gelen ?Sayın balmuk Ben terör malulü gazi astsubay ?.i. Geçen sene memurlar nette biz gazilerle ilgili yazınız vardı. Size tekrar tesekkür ediyorum. Sorunumuz hala çözülmedi. Eşim şırnak ilinde sözleşmeli öğretmen. bir yılını doldurdu. fakat bakanlık eşimi hala atamıyor. ne yapacam bilmiyorum. 2009 atama ve yer değiştirme kılavuzunda olağanüstü haller grubunda biz gazilerle ilgili açıklama var. Hatta sözleşmelileri de kapsar diyor. ancak bakanlığın ilsis başvuru modülünde eş özrü ile sağlık özrü var. Olağanüstü haller yok. nasıl yapacağım bilmiyorum,elim kolum bağlı kaldı.evlendik eşimizden hala ayrıyız. sizden bana yol göstermenizi, yardımcı olmanızı rica ediyorum.saygılarımla.."

Şeklindeki maili yayımlamış ve kadrolu ile 4/B sözleşmeli öğretmenin başvuru modülünü yayımlamıştık.

Aynı Gazimizden az önce gelen cümlelerden de büyük heyecan yaşandığına kanaat getirdiğimiz mail ?Maksut bey haberiniz ses getirdi. Olağanüstü haller sözleşmelilere açıldı. Size minnettarırm Maksut bey, Allah razı olsun.Eşimin sevincini duymanızı isterdim. Dualarım sizinle. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Saygılarımlara..?

Şeklidedir.

Bunun üzerine yaptığımız incelemede İlsis'teki durumun

Şeklinde değiştiği görülmektedir.

Mağdur Terör Gazisinin teşekkürlerini konuya duyarlılıkla yaklaşan MEB yetkililerine atfediyoruz. Memurlar.net'te yayımlanan tüm yazı ve yorumlarımızda her zaman yapıcı bir yaklaşım içerisinde olduğumuzun kamuoyu adına, hataları minimize etmek mağduriyetleri gidermek adına yayımlar yaptığımızın kamuoyuna tekrar belirtmek isteriz.

Terör Gazimizin minnettarlık duygularını ise bizim kendilerine minnettar olduğumuzu ifade ederek ve kendilerine en küçük yardımımız dokunmuşsa bundan onur duyacağımızı bilmesini isteriz.

Özür grubu yer değiştirmelerin başlamasıyla beraber yaşanan ortamda en büyük sorun kadro azlığı noktasının yanı sıra Sözleşmelilere çok daha az kadronun açılması yönündeki sorunlardadır. Bu nedenle bir çok öğretmen İl emrine atama noktasındaki ısrarından vazgeçmemektedir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber