'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' toplantısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesinin etkisiyle 2008 yılı içinde meslek liselerine başvurularda yüzde 30 artış olduğunu kaydeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bu yılki burs başvurularının da geçen yıla göre yüzde 60 oranında arttığını söyledi.

Koç Topluluğu tarafından uygulamaya konulan "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' ile ilgili olarak düzenlenen toplantı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'un katılımıyla Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2006 yılında Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Koç Holding tarafından başlatılan "Meslek Lisesi Memleket Meselesi"nde gelinen noktanın ve Türkiye'de mesleki eğitimin stratejik önemine işaret etti. Devletle iş dünyası arasında işbirliği tohumları atmayı ve kalifiye iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençlere meslek eğitimini özendirmeyi amaçlayan projenin Haziran ayında 3. yılını

tamamlayacağını hatırlatan Koç, "Proje ile 81 ilde 258 okulda 8 bin meslek lisesi öğrencisini staj destekli eğitim bursu, koçluk ve kişisel gelişim imkanları verilerek hem eğitime hem de istihdama destek sağlıyoruz" dedi.

Projeyle gençlere, kendilerini üretken bireyler olarak yetiştirdikleri sürece iş dünyasında onlara yer olduğu mesajını vermeye çalıştıklarını ifade eden Koç, Projenin 2006-2007 öğretim yılında başlamasının ardından meslek liselerinin tercih edilme oranında artış kaydedildiğine dikkat çekti. 2008 yılı içinde meslek liselerine başvurularda yüzde 30 artış olduğunu kaydeden Mustafa Koç, bu yılki başvuruların da geçen yıla göre yüzde 60 oranında arttığını söyledi.

Proje ile meslek lisesi öğrencilerine eğitim bursu verilerek onları desteklemek, staj olanağı sağlayarak onların bilgi beceri ve yetkinliklerini arttırmak, istihdam önceliği ve koçluk sunarak kariyer girişimlerine destek olmayı amaçladıklarını belirten Mustafa Koç, proje çerçevesinde 3 yılda toplam bursiyer sayısının 5 bin öğrenciyi aştığını ve bursiyerlerin yüzde 50'sinin kız öğrenci olduğunu belirtti. Kız örencilerin okula gitmesinin yanı sıra mesleklerini benimseyip bu yönde eğitim almalarının yolunu

açmanın çok önemli olduğunu söyleyen Koç, "Projemizde kız öğrencilerimizin de mesleki eğitim alarak geleceğe donanımlı hazırlanmaları için çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber