KESK, reel kayıpların karşılanmasını talep etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ''Reel kayıplarımızın zaman geçirilmeden karşılanmasını talep ediyor ve iktidarı toplu sözleşme masasına davet ediyoruz'' dedi.

Evren, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, yılın ilk yarısı için kamu çalışanlarına yüzde 4 artış öngördüğünü, kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını aldıklarını belirtti.

Buna göre, evli ve eşi çalışmayan en düşük ücretli kamu çalışanının maaşının bin 118 TL'den bin 167 TL'ye yükseldiğini anlatan Evren, artışın kamu emekçisinin bordrosuna 49 TL olarak yansıdığını ifade etti. Evren, kamu çalışanlarına yapılan artışın günlük 1,63 TL'ye denk geldiğini, artışın, en kısa mesafe dolmuş ücreti olan 1,70 TL'yi bile karşılamadığını söyledi.

Hükümetin enflasyon hesabının artık kimse tarafından ciddiye alınmadığını savunan Evren, vatandaşların pirinç, bulgur, makarna, et, yağ, kuru baklagiller, tüp, kömür gibi zorunlu harcamalarına bakıldığında ortalama yüzde 34,8 artış görüldüğünü kaydetti.

Hükümetin, krizin bedelini emekçilere ödettirmek istediğini savunan Evren, şöyle konuştu:

''KESK olarak, hükümetin komik, kamu emekçisini sefalete bir adım daha sürükleyen bu ücret artışını kabul etmiyoruz. Reel kayıplarımızın zaman geçirilmeden karşılanmasını talep ediyor ve iktidarı toplu sözleşme masasına davet ediyoruz.

AKP iktidarı, bu taleplerimizi görmezden gelme tavrını sürdürür, emekçileri sefalete boğan politikalarında inat ederse, biz kamu emekçileri, önümüzdeki günlerde sokakları ısıtmaya devam edeceğiz. AKP'den emekçi düşmanı bu tutumunun hesabını 24 Ocakta Adana'da, 25 Ocakta Kocaeli'nde, 22 Şubatta İstanbul'da alanlarda, 29 Mart yerel seçimlerinde de sandıkta soracağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber