Memurların maaş aldıkları gün, sokaklardaki dilenci sayısı artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Belediyesi zabıta ekipleri çarşı merkezinde 9 dilenciyi yakaladı. Ağrı, Malatya ve Elazığ gibi şehirlerden Bingöl'e dilenmeye gelen dilencilerin özellikle memurların maaş aldığı ayın 15'ine yakın dönemde geldiği ve birkaç gün şehirde kaldıkları öğrenildi.

Bingöl Belediyesi Zabıta Komiseri Bahri Kılıç, şehir içinde yaptıkları denetimlerde farklı illerin nüfusuna kayıtlı 9 dilenciyi şehir dışı edeceklerini söyledi.

Şehir dışı edilecekleri öğrenilen 9 dilencinin Bingöl'deki dilenci sayısının ne kadar çok olduğunu kanıtladığını kaydeden Belediye Zabıta Komiseri Bahri Kılıç, dilencilerin yardımcılarının da olduğunu gördüğünü belirtti.

Zabıta Komiseri Kılıç, "Bingöl'de dilencileri yakalayıp şehir dışı ediyoruz ancak bir türlü sonunu getiremedik. Bugün yakaladığımız dilencinin bir yardımcısının olduğunu fark etmemiz dilencilerin neden bu kadar çok sayıda olduğunu gördük. Düşünsenize daha önce Sinop'tan gelenleri tespit etmiştik. Şimdi de Ağrı, Malatya ve Elazığ'dan gelen dilencileri yakaladık. Bingöl'e birileri sakat insanları getirip dilendiriyor. Birileri maaşların alındığı dönemde gelip dileniyor. Zabıta ekipleri olarak buna müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber