Doktorlardan birbirlerine 'darp' suçlaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ün, Hemotolog Uzman Dr. Dilek Argon'u darp ettiğini ileri süren bir grup, hastane önünde basın açıklaması yaptı. Eylemciler, Başhekim Özertürk'ü suçladı.

Saat 13.00'te, Başhekimlik önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, polisin güvenlik önlemleri altında Başhekim Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ün Uzman Dr. Dilek Argon'u darp ettiği iddiası ile basın açıklaması yaptı. İstanbul Tabip Odası adına okunan basın açıklamasında, "Hekimlere yönelik her türlü şiddete karşıyız. Kaldı ki hekimlerin birbirine karşı şiddet uygulamasına anlam veremiyoruz. Bu durum karşısında başhekimin istifa etmesini istiyoruz. Bir hekime ne hastasını, ne de bir kadın meslektaşını darp etmek yakışmaz. Korku, baskı ve şiddet bir yönetim biçimi olarak kabul edilemez, herhangi bir gerekçe ile mazur gösterilemez." dendi. Hükümetin sağlık politikalarının da eleştirildiği basın açıklamasında "etik değerlerin yerine ticaretin kurallarını ve ticaretin dilini yerleştiren sağlık kuruluşlarını ticaret arenasına çeviren AKP Hükümeti ve sağlık yöneticilerini sorumlu olduğunu hatırlatıyoruz" denildi. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle hekimlere yönelik şiddeti protesto eden grup ,sık sık "Başhekim istifa "şeklinde slogan attı.

Odasının önünde yapılan açıklamanın ardından gazetecileri odasına davet eden Başhekim Prof. Dr. Yusuf Özertürk, görevli kadın doktorun sürekli işine geç kaldığını anlatarak "açılacak klinikle ilgili görüşmemiz gerekiyordu. Sorunlu birisi sabah 09,30 kadar bekledik gelmedi. Ardından telefonla ulaşamadık. Çıkarken karşılaştık, kendisine neden geç kaldığını sorduğumda "ben hep geç gelirim. bunu müsteşarda biliyor" diyerek bana bağırıp çağırdı. Olay kalabalığın önünde gelişmesin diye kendisini odaya davet ettim. Sorunu çözmek istedim ama içire girince mesai 08.00'de başlıyor geç kalmayın yoksa hakkınızda soruşturma açarım dediğimde, bana bağırıp beni soruşturma açmakla mı tehdit ediyorsun diyerek tekmeler atmaya başladı. İlk tekmesi bacağıma ikinci tekmesi ise kendimi korumak için açtığım koluma geldi. Tansiyonum düşmüş beni müşahadeye kaldırdılar. Hakkında amire hakaret ve darp suçundan şikayette bulundum" dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ten şiddet gördüğünü anlatan Uzman Doktor Dilek Argon da, "başhekimin mesai başlangıç saati ile ilgili hassasiyeti var bunu anlıyorum, ancak İstanbul şartlarını dikkate almıyor. Olayın olduğu gün trafiğe takıldığım için 09.10 'da başhekimin odasındaydım. Kendisi hastanede teftişe çıkmış, ona ulaşmak için kliniğe döndüm. Orada karşılaştık bana neden geç kalıyorsun dedi. Bende izah ettim, ama bana bağırarak kimsenin bulunmadığı bir odaya girmemi istedi. Yaşına gösterdiğim saygı nedeniyle konuşabilmek için odaya girdiğimde, bana saldırıp gözüme yumruk attı. Bende bağırıp çağırınca beni itip tartakladı. Odadan dışarı zor çıktım Bir arkadaşım yanıma gelip gözümün kanadığını söyleyip acile götürmek istedi. Ancak başhekim dışarı çıkıp "bırakın onu size de işlem yaparım" diyerek tehdit etti.Savcılığa suç duyurusunda bulundum."dedi. Kendisinin lösemili çocukların tedavi olabilmesi için hastanede klinik açılması için müsteşar tarafından ikna edildiğini anlatan Uzman Dr. Dilek Argon, "Her gün 30 kilometre uzaklıktan geliyorum.geç kaldığım için daha önce emekli olabileceğimi söyledim ama müsteşar "zaten alanınızda uzman az sayıda personel var" diyerek beni çalışmam için ikna etti. Ancak bu olayın ardından emekli olmayı planlıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber