Özel Kalem'den kırmızı bültene

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü, AKP'li eski milletvekili, doktor Turhan Çömez, Ergenekon'un iki firarisinden biri. Çömez için 'kırmızı bülten' yolda...

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanmasının ardından, gözler bir diğer Ergenekon firarisi AKP Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'e çevrildi. Polis, eski vekilin yakalanması için adım adım takibini sürdürüyor. Ergenekon'un kendisini de kapsayan 6'ıncı dalga operasyonundan kısa süre önce dil eğitimi için İngiltere'ye giden Çömez hakkında yurda dönmediği için yakalama kararı çıkarılmıştı.

184 ÜLKEDE ARANACAK

Hakkında daha önce çıkartıldığı belirtilen 'kırmızı bülten'in ise bazı bürokratik sıkıntılar nedeniyle henüz tamamlanmadığı, gerekli hazırlıkların ardından Interpol aracılığıyla 184 ülkeye bildirileceği öğrenildi. Emniyet'e ulaşan son bilgilere göre Çömez, fotoğraflarının medyada yayınlanmasının ardından İngiltere'deki adreslerini değiştirdi. Londra'dan ayrılarak İngiltere'nin iki ayrı şehrine yerleşen Çömez, yakın takibin devam ettiğini anlayınca, yaklaşık bir ay önce bu ülkeden ayrıldı.

Çömez'in İngiltere'yi terk ettikten sonra İtalya'ya gittiği belirlendi. Burada kısa bir süre kaldıktan sonra Almanya'ya geçtiği tespit edildi. Bu ülkede de uzun süre kalmayan Çömez'in, geçtiğimiz günlerde Hollanda'ya giriş yaptığı anlaşıldı.

DIŞARI SEYREK ÇIKIYOR

Halen Hollanda'da olduğu tahmin edilen Çömez'in, çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı bu ülkede tanınmamak için zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmadığı belirtiliyor.

Temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonda, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile birlikte Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gözaltına alınmışlardı.

FOTOĞRAFLARI ÇEKİLMİŞTİ

Çömez'in yurda dönmemesi üzerine Avrupa ülkelerindeki itribat görevlilerini alarma geçiren Emniyet Genel Müdürlüğü, Ergenekon soruşturmasının kaçak ismi Turhan Çömez'i, yakın takibe aldı. İngiltere'de attığı her adımı izlenen Çömez'in, Londra'da bir cafede otururken ve otobüste çekilmiş fotoğrafları medyaya yansımıştı.

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber