'Ergenekon yargıçlarını değiştirmek, davayı suda boğmaktır'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nizam Hukukçular Derneği Başkanı Mustafa Doğar, Ergenekon davasını soruşturan yargıçların değiştirilmesine tepki gösterdi. Doğar, yaptığı yazılı açıklamada "Bu anlayış soruşturmayı sulandırmak değil, suda boğulmak anlamına gelmektedir." dedi.

Ergenekon soruşturması ile alakalı her kurum ve kuruluşun görüş bildirdiğini ifade eden Nizam Hukukçular Derneği Başkanı Doğar, kimi kesimlerin meseleyi farklı yönlere çekmeye çalıştığına dikkat çekti.

Bu durumun savunma ve iddia makamının soruşturmayı sağlıklı bir şekilde yürütmesini engellediğini vurgulayan Doğar, davaya bakan savcıların değiştirilmesine karşı çıktı.

Hukukun en temel unsurunun yargısal teminatların işlevselliği olduğunu hatırlatan Mustafa Doğar, soruşturmayı ve davayı yürüten yargı mensuplarının teminat altına alınmasını istedi.

Ancak bu şekilde dosyadaki delillerin serbestçe toplanıp değerlendirilebileceğine değinen Doğar, "Olası aksaklıklar ve sorunlar yine kanunlarımızın öngördüğü şekilde, başvuru yöntemleri kullanılarak yine yargı içinde çözülmelidir. Tüm kurum ve kuruluşları ve özellikle hukukçu kimliği olanları bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki 'adaletin değirmeni ağır işler, ancak ince eler." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber