Flaş! Yeni Ergenekon dalgası: Çok sayıda gözaltı var,,, İşte tüm ayrıntılar / video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Avrasya TV ve Türk Metal Sendikası'nın Ankara'daki bürolarında arama yapılıyor. Operasyonda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da ise gazeteci Ünal İnanç gözaltında.

CNN TÜRK- Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde operasyona başladı.

Ekiplerin Özbek ve Göksel ile birlikte 6 kişinin yanı sıra, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi.

Gazeteci Ünal İnanç da İstanbul'da gözaltına alındı.

"Parasal kaynak" arayışı

Operasyonun bu ayağında "örgütün parasal kaynağı" aranıyor. Bu kaynağın başında da Türk Metal Sendikası olduğu ileri sürülüyor.

Savcılıkça sürdürülen teknik takibin ardından bugün düğmeye basıldı.

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in evi de aranıyor.

Diğer Ergenekon operasyonları arasında dikkati çeken bir detay, polisin çok geniş önlem almış olması. 100 kadar polis, Türk Metal Sendikası'nı kontrol altına aldı.

ART'de de arama yapılıyor

Bir diğer arama noktası da Avrasya televizyonu (ART). Burada bazı gazetecilerin gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, aynı zamanda Avrasya televizyonunun onursal başkanı.

Televizyonun, yayınlarında "Ergenekon'un bir Türk destanı olduğu"ndan bahsedilirken, dava ile ilgili "malum dava" ifadesinin kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Avrasya Televizyonu'ndaki arama devam ediyor

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında Avrasya Televizyonu'nda (ART) saat 07.30'da başlayan arama sürüyor.

TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ile komisyonun diğer CHP'li üyeleri ART binasına gelerek, çalışanlara "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Milletvekilleri ART'de canlı yayınlanan bir programa katıldılar.

Ünlütepe, program çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeraltı dünyasının insanlarıyla, sadece düşüncelerini açıklayanların aynı kulvarda tutulması bunun bir hesaplaşma olduğunu gösteriyor" dedi.

ART binası içindeki durum hakkında da bilgi veren Ünlütepe, emniyet güçlerinin arama çalışmasının sürdüğünü, ortamın sakin olduğunu, ART yetkililerinin emniyet güçlerine yardımcı olduğunu ifade etti.

DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi de, ART'de katıldığı canlı yayının ardından yaptığı açıklamada, binadaki tüm bilgisayarların kapalı olduğunu, iletişimin sadece telefon yoluyla sağlanabildiğini anlattı. Yayının kısıtlı olanaklarla sürdürüldüğünü belirten Erçelebi, çalışanların bir odadan başka bir odaya izin alarak girebildiklerini aktardı. Erçelebi, polisin sert bir tavrı bulunmadığını söyledi.

Avrasya Televizyonu'na gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer ile DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Melda Bayer, Türkiye'de yaşananları "hayret ve endişeyle" izlediklerini belirterek, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına inandıklarını söyledi. Milletvekili Ağırbaş da, yapılanların basın ve sendika özgürlüğüne karşı olduğunu ileri sürdü.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek de, Türkiye'nin son derece vahim, yüz kızartıcı olaylarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Sayın Başbakan geçen hafta AB'ye girme sürecini hızlandıracağız diyordu. Televizyon, sendika basarak mı hızlandıracaksınız?" diye sordu.

Bu arada, ART binasının yan tarafında bulunan binada balkonlara Türk bayrakları asıldı ve pencerelere Atatürk posterleri takıldı.

Kanal çalışanlarının sabah saatlerinden bu yana bina önündeki bekleyişleri sürüyor. Bina önüne zaman zaman gelen vatandaşlar çalışanlara "geçmiş olsun" dileklerini iletiyor. Yoldan geçen bazı vatandaşlar da araçlarının kornalarına basarak çalışanlara destek veriyorlar.

Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren yayın yapamayan televizyon kanalı yaklaşık iki saat önce savcılık izniyle yayına başladı. Kanalın canlı yayın aracı da yine izin kapsamında çalıştırıldı. Dışarıda bekleyen bazı personel yayın için içeri alındı.


Bu alan Flash 7 veya daha yüksek eklenti gerektiriyor. Yüklemek için tıklayınız!

Mustafa Özbek ile Erhan Göksel gözaltına alındı

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında, Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'i gözaltına aldı.

Ekiplerin ayrıca, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında bazı illerde de gözaltılar olduğu belirtildi.

Mustafa Özbek emniyete götürüldü

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, arama yapılan evinden alınarak emniyete götürüldü.

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince evinde arama yapılmaya başlanan Özbek, aramaların tamamlanmasının ardından, evinden alınarak sivil plakalı bir polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Mustafa Özbek evinden çıkarılırken, evin önünde bekleyen sendika üyesi işçiler, Özbek'e destek gösterisinde bulundular.

Polis, yapılan arama sonucu bazı video kasetlere ve dokümanlara da el koydu.

Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, "Özbek seninle ölüme gideriz", "Biz hepimiz Özbek'iz" 'Özbek'e uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı


ZAMAN- Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında polis'in ART televizyonunda arama yaptığı öğrenildi. Sabah saat 7,30 sularında başlayan arama çalışmaları sürüyor.

Operasyonların 3 ayrı ilde yapıldığı ve 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis'in ART personelinin kimliklerini topladığı ve arama çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

MUSTAFA ÖZBEK'İN EVİ ARANIYOR

Türk Metal-iş sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in evinin de arandığı öğrenildi.

TÜRK METAL-İŞ SENDİKASI DA ARANIYOR

Öte yandan Türk Metal-iş sendikasında da arama yapılıyor.

Sendika'nın içinde Ankara Terörle Mücadele ve Organize suşlarla Mücadele ekipleri arama yaparken, Çevik Kuvvet polisleri binanın dışında güvenlik önemi aldı.

Aramaların sendikanın yönetim katında yoğunlaştığı öğrenildi.

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, Özbek'in evinde

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in arama yapılan evine geldi.

Kumlu, Özbek'in Beysukent'teki evine, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Konfederasyon Hukuk Müşaviri Hüseyin Ekmekçioğlu ile birlikte geldi.

TÜRKMEN CEPHESİ

Alınan bilgilere göre Türkmen Cephesi'nde de bir kişinin göz altına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişinin isiminin Suat Avcı olduğu öğrenildi.


Gözaltı sayısı 26'ya çıktı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yürütülen operasyonda gözaltına alınanların sayısının 26'ya çıktığı öğrenildi.

Kimlerin gözaltına alındığı ve sayısı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı

Polis kaynakları: 13 ilde operasyon var

Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre sabah saatlerinde 3 ilde yapıldığı belirtilen operasyon 13 ile genişletildi.

Operasyonun sürdüğü iller

ETÖ soruşturması kapsamında operasyın düzenlenen illerden bazıları şöyle.

Ankara, İstanbul, Bursa, Tokat, Iğdır, Maraş, Isparta, Elazığ, Antalya, Siirt, Hakkari, Gaziantep ve Hatay.

Antalya'dan emniyet amiri ile polis memuru İstanbul'a götürüldü

Antalya - Ergenekon soruşturması kapsamında Antalya'dan bir emniyet amiri ile bir polis memurunun ifadesine başvurulmak üzere İstanbul'a götürüldüğü bildirildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında, bir emniyet amiri ile bir polis memuru, ifadesine başvurulmak üzere Antalya'dan alınarak, İstanbul'a götürüldü.

Bir albay'ın evinde arama yapılıyor

ETÖ soruşturması kapsamında aralarında bir albayın da bulunduğu bazı kişilerin evlerinde arama yapılıyor.

Gözaltına alınanların arasında asker ve polisler de var

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, gözaltına alınanlar arasında asker ve polislerin de olduğu iddia edildi.

Asker ve Polislerin İbrahim Şahin ile bağlantılı olan iki 'suikast timi' olduğu alınan ilk bilgiler arasında

İznik'te aranan ev asker annesine ait

Bursa - Ergenekon soruşturması kapsamında, Bursa'nın İznik ilçesinde arama yapılan evin, soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir askerin annesine ait olduğu öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin halen arama çalışmalarını sürdürdüğü İznik'teki evin, soruşturma çerçevesinde Şırnak'ta gözaltına alındığı bildirilen bir askerin annesine ait olduğu kaydedildi.

Tokat'ta 1 polis memuru gözaltına alındı

- Ergenekon soruşturması kapsamında, Tokat'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Tokat Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru M.Ç'nin gözaltına alındığı bildirildi. M.Ç'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Isparta'da da bazı kişiler gözaltına alındı

Isparta - "Ergenekon Soruşturması" kapsamında Isparta'da operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Isparta'da, bazı kişilerin adresine polis ekiplerinin gönderildiği, bu kişilerin ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacakları belirtildi.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında, Isparta'nın bir ilçesinde görev yapan bir subayın arandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturma kapsamında Isparta'daki çalışmanın, bir subayın ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınması yönünde olduğunu, ancak şu ana kadar subaya ulaşılamadığını kaydettiler.

Yetkililer, subayın, Isparta'ya bağlı bir ilçede görev yaptığını açıkladılar.

Bu arada, soruşturma kapsamında Isparta ili dahilinde bir kazı yapıldığına ilişkin Emniyet Müdürlüğünde bilgi bulunmadığı bildirildi.

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kavlak da gözaltına alındı

Ankara - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Bu kişiler arasında Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak da bulunuyor.

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta özel harekatta görevli 3 polis gözaltına alındı

Kahramanmaraş - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli üç polis memuru gözaltına alındı. Polis memurlarının emniyet müdürlüğündeki sorgulamaları devam ediyor.

Ankara Batıkent'te arama yapılıyor

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezinde arama başlatıldı.

Batıkent'teki merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, sabah saatlerinde arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Bir üsteğmen gözaltına alındı

ETÖ'nün son dalgasında Şırnak'ta bir üsteğmen gözaltına alındı.

Batıkent'teki arama devam ediyor

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında, Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde başlatılan arama devam ediyor.

Batıkent'teki merkeze sabah saatlerinde gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri, kitap, belge ve CD'leri inceliyor.

Merkezde görevli Mehmet Balıkçıoğlu, yaptığı açıklamada, arama yapılan yerde yaklaşık 50 bin kitap ve 200 bine yakın belgenin bulunduğunu belirterek, kitapların büyük bir bölümünün "Atatürk" konulu olduğunu söyledi.

Araştırma yapmak isteyen herkesin merkezden yararlandığını anlatan Balıkçıoğlu, "Burada, eski davalarla ilgili binlerce belge ve tutanak var. Çok büyük bir arşivimiz var. Suç teşkil edecek bir şey bulamazlar" diye konuştu.

Bu arada, merkezden poşetle çıkarılan bazı dosyalar polis arabasına konuldu.

Hatay'da polis memuruna gözaltı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.D'nin gözaltına alındığı, sorgulamak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Şırnak'ta 4 özel harekatçı ile 1 üsteğmen gözaltına alındı

CİHAN)- Şırnak'ta Ergenekon operasyonu kapsamında ıÜü4 özel harekatçı ile 1 üsteğmen gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şubesi ekiplerinin değişik noktalara yaptığı operasyonda 4 özel hareket polisi ile Cizre'de 1 üsteğmen gözaltına alındı.

Elazığ Özel Harekat Şube Müdürü gözaltına alındı

Elazığ - Ergenekon soruşturması kapsamında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayhan Atabek, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Atabek'in savcılıktaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Üsteğmen'in İznik'teki evinde de arama yapılıyor

Şırnak, Siirt ve İzmir'de 4 gözaltı

Şırnak-Siirt - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Şırnak, Siirt ve İzmir'de toplam 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcılıktan gelen talimat doğrultusunda, Şırnak il merkezinde bir üsteğmen, Beytüşşebap ilçesinde bir polis, Şırnak'ta görevli olan ve izinli olarak İzmir Foça'da bulunan bir teğmen ile Siirt'in Şirvan ilçesinde bir astsubay gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 kişinin işlemlerinin ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.

Bu arada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınan kişinin astsubay olduğu öğrenildi.

Sivas'ta 9 şüpheli gözaltına alındı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Sivas'ta 9 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde, Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi F.H, araştırma görevlisi O.D, öğretim görevlisi A.T. ile M.B, M.B, S.T, H.İ, H.İ. ve C.A adlı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Zanlıların Emniyete getirildiği, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Başsavcıvekili Çolakkadı: Yeni gözaltılar olabilir

İstanbul - İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturması kapsamında değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapıldığını, bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.

Ergenekon operasyonu: Çukurca'da bir astsubay gözaltına alındı

HAKKARİ (CİHAN)- Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.

İsmi açıklanmayan astsubayın sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Avcı gözaltında

İstanbul - Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı'nın avukatı Engin Çelik Kadıgil, müvekkilinin "Ergenekon" soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alındığını bildirdi.

Kadıgil, yaptığı yazılı açıklamada, saat 05.00 sıralarında "Ergenekon" operasyonunun 11. dalgasının yapıldığını belirterek, "Bu kapsamda müvekkilim Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı gözaltına alınmıştır" ifadesini kullandı.

Avcı'nın İstanbul'da yakalandığını, Ataköy'deki evinde arama yapıldığını ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü belirten Kadıgil, şunları kaydetti:

"Müvekkilimin evi, yanında avukatı olmadan ve hatta avukatı ile bağlantı kurması dahi engellenerek, yangından mal kaçırır gibi talan edilmiş, aranan evraklara dair bir tutanak ya da dijital bilgilerin imaj kopyası yine tarafımıza verilmemiştir. Üstelik yine beni aramasına dahi fırsat vermeden, müvekkilim sorgulanmaya götürülmektedir."

Kadıgil, Avcı'nın evindeki aramanın yasalara aykırı olduğunu öne sürerek, açıklamasında "Arama ve el koymanın kurallarının gerekleri yerine getirilmeden yapılan bu tedbirlerde bulunduğu iddia edilecek hiçbir bilgi veya belgeyi kabul etmiyoruz" ifadesine yer verdi.

Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'ndeki arama sona erdi

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saat 07.30'da başlayan arama sona erdi.

Sendika Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, aramanın tamamlanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "fabrikalardaki işsiz kalmalara karşı Genel Başkan Mustafa Özbek'in etkin biçimde çaba gösterdiği bir dönemde bu olayın yaşanmasının bir tesadüf olmadığını" savundu.

Yine bu olayın Türk-İş'in işten çıkarmalara karşı eylem kararı aldığı bir dönemde yaşanmasının "düşündürücü" olduğunu belirten Soyupek, "Türk sanayinin de gelişmesine katkı sağlayan böyle bir kurumun, ne olduğu belirsiz suçlamalarla susturulmak istenmesi, başka amaçların devrede olduğunu açığa çıkarmaktadır. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini benimseyen, ülkemizin bağımsızlığını savunan kişi ve kurumları sindirmeye yönelik olduğu anlaşılan bu olayı esefle kınıyoruz. Bağımsız adalete güveniyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soyupek, aramanın tamamlandığını, tutanakların imzalanmasının ardından polisin binadan ayrılacağını söyledi.

Soyupek, polisin binadan ayrılmasının ardından sendika yöneticileriyle toplantı yapacaklarını bildirdi.

Sendika Genel Merkezi önünde öğle saatlerinden bu yana bekleyişlerini sürdüren sendikaya üye işçiler de Soyupek'in açıklaması sırasında sık sık, "Özbek seninle ölüme de gideriz", "Özbek nerede biz oradayız" şeklinde sloganlar attı.

Bu arada aynı soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 3 polis memuru, İstanbul'a getirildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Z.A, B.G. ve F.V, THY'ye ait uçakla 17.30'da getirildikleri Atatürk Havalimanı'nda iç hatlar geliş katında işlemleri yapıldıktan sonra sivil araçlara bindirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis memurlarıyla 2 çuval belge, bilgisayar kasaları ve bir kılıf içinde uzun namlulu bir silah getirildiği görüldü.


Türk Metal İş Sendikası Ergenekon'a para aktardı 8 Ekim 2008
Sendikacının göz kamaştıran serveti! 25 Şubat 2005

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber