Kayseri'den Niğde'ye hasta sevki

Haber Giriş : 22 Ocak 2009 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Doğumevinde bir imkan olmadığı için hekimler Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini aramışlar. Orada da yoğun bakım ünitesi dolu olduğundan dolayı kısa sürede ambulansla Niğde'ye Hastalar sevk edildi ve gece uzman hekim bebeklere gerekli müdahaleleri yapıldı.

Niğde Merkez Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Bahri Elmas; ?Kayseri Doğum Hastanesinden dün gece sevk edilerek ikiz çocuk geldi. Çocukların her biri 1300 gram. Doğumdan sonra bu ikiz çocukların yoğun bakım ihtiyaçları var.

Kayseri Doğumevinde böyle bir imkan olmadığı için hekimler Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini aramışlar. Orada da yoğun bakım ünitesi dolu olduğundan dolayı kısa sürede ambulansla Niğde'ye Hastalar sevk edildi ve gece uzman hekim bebeklere gerekli müdahaleleri yaptı? dedi.

Elmas; ?İkizlerin ikisi de son derece gelişmiş solunum cihazlarına bağlı, sağlıkları şu anda gayet iyi. Bakımları gayet iyi gidiyor. Daha önceki iki bebeğimiz gibi bunları da Kayseri'ye sağlıklı bir şekilde göndereceğiz.

Bu iş artık rutin bir duruma geldi. Yani böylece tek vaka, seçilmiş vaka olarak değil; Erciyes Üniversitesinin alternatifi olarak, orada yer bulunamadığı zaman Üniversite de dahil olmak üzere Niğde'ye hasta sevki başladı? diye konuştu.

Biz yaklaşık 2-3 ayda bir yaptıklarımızla ilgili Bölge Toplantısı yapıyoruz. Bu toplantıya sadece Yeni Doğan Üniteleri katılıyor. Söz konusu toplantı Kayseri, Konya, Sivas İllerini kapsıyor. Bu İllerdeki Üniversiteler sadece katılıyor. İlave olarak da Niğde Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Yeni Doğan ünitesini dahil ettiler.

Elmas; ?Biz bu toplantılara katılıyoruz. 2 Aylık, 3 Aylık verilerimizi oraya götürüyoruz. Ne yaptık, ne ettik, hastalarla ilgili ne tür sıkıntılar yaşadık, bunların çözümü ne olabilir? Hocalarımızla birlikte tartışıyoruz. Bu da bize gerçekten çok büyük mutluluk veriyor. Biz artık Üniversite seviyesinde değerlendirilebiliyoruz. O seviyede kabul görmüş durumdayız.

Bundan sonra da Niğdeli vatandaşlarımıza şunları söylemek istiyoruz; ?Çok acil olmadığı sürece biz civar İllere sevk yapmıyoruz. Halkımız da bize bu konuda güvensin. Burada çalışan hekim ve hemşire arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.


Başhekim Uzman Dr. Bahri Elmas Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinin 2008 değerlendirmesini yaptı.

Niğde Merkez Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Bahri Elmas; ?2008 yılı içerisinde hastanemizde kadın ve çocuk bölümlerinizin toplamında 2 yüz bine yakın hasta muayene edilmiş.

14 bine yakın hastamızı ise yatarak tedavi ettik, 3 bine yakın ameliyat gerçekleştirdik ve normal ve sezaryen olmak üzere 5 bin civarında ise doğum gerçekleştirdik.

Tabi bu hizmetlerin en önemlisi bizim için hasta memnuniyetidir, onunu için 2008 yılı içerinde ilk yaptığımız işlerden bir tanesi hasta yönlendirme elemanlarının aldık, bu personelimize gerekli eğitimleri verdikten sonra hastalarımız hastanemize başvurularıyla birlikte onlara yardımcı olmak için tüm gerekli hizmetleri verilmektedir? dedi.

Elmas; ?Çocuk polikliğinimiz'de ise çocuklarımızın ilgisini çekmesine yönelik birçok şeyle donatıldı, ayrıca poliklinik katımızın duvarlarını akvaryum ve çeşitli çizgi film kahramanlarıyla boyadık böylece çocukların hastane korkularını büyük ölçüde önlemiş olduk artık çocuklarımız oyun parkında oynayıp hastanemizden çıkmak istemiyorlar ayrıca yerleştirdiğimiz plazma TV'lerle çizgi film izlettiriyoruz böyle çocuklarımızın anne babaları da çok büyük şekilde rahatladı.

Yeni doğan yoğun bakım ünitemiz 2008 yılında gerçekten, diğer yılları göre çok ciddi bir gelişme kat etti bir uzman arkadaşımızı sadece yoğun bakıma ayırdık ve böylece hasta takibi daha rahat şekilde yapılmakta.

Hastane mutfağımızda çeşitli değişiklikler yaparak hastalarımız ve personellerimiz arasında anketler düzenleyerek, hangi tür yemekler isteniliyor ve yeniliyor o şeklide kendimize menü çıkardık ve şuanda hastanemizdeki yemek beğenimi yüzde yüz civarında? diye konuştu.

Elmas; ?2008 yılından itibaren bebek aşılarını hastanemizde yapmaya başladık aynen sanki bir sağlık ocağı gibi sağlık müdürlüğümüzden tüm aşıları aldık bakanlıktan da gerekli izinleri aldık ve 2 arkadaşımızı bu konuda eğittik ve sonuçta vatandaşlarımız bebeklerini her türlü aşılarını gelip rahatlıkla hastanemizde yaptıra biliyorlar.

Bunların yanı sıra bizleri en çok sevindiren olayların içinde uzman hekimlerimizin hastanemizde göreve başlamaları, bir süredir çocuk hekimi konusunda çok ciddi sıkıntılarımız vardı yoğunluktan dolayı diğer arkadaşlarımız çok zorlanıyorlardı ama yeni hastanemize atanan arkadaşımızla birlikte bu sıkıntı önemli ölçüde azalacak. Ve diğer uzman arkadaşlarımızın da katılımlarıyla kadromuzda çok ciddi bir değişikli oldu inşallah 2009 çok daha iyi şeyler olacağına inanıyoruz? şeklinde konuştu.

www.nigdemiz.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber