Eski Denizli Milletvekili Kandoğan: Tehditleri, Demirel aracılığıyla iletiyorlardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kandoğan: Meclise girmememiz için mükafat teklif edildi

Demokrat Parti(DP) eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CİHAN'a konuşan Kandoğan, DP Genel Mehmet Ağar ve Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun gelen tehditler üzerine son anda Meclis'e girmeme kararı aldığını söyledi. Kandoğan, bu tehditlerin çoğunun Süleyman Demirel aracılığıyla iletildiğini ileri sürdü. Demirel'in kendilerine Meclis'e girmemeleri halinde büyük mükafatlara nail olacaklarına dair garantiler verdiğini iddia eden Kandoğan, kendisinin de Meclis'e girmesi halinde ölümle tehdit edildiğini ifade etti.

Ümmet Kandoğan, bugün yaşanan gelişmelerin kendisinin o dönemde hem ortaya koyduğu mücadelenin hem de yaptığı açıklamaların ne kadar doğru olduğunu ispatladığını söyledi. Bugün söylediklerinin tamamının çıktığını ifade eden Kandoğan, "Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu son ana kadar Meclis'e girmeyi düşünüyordu. Özellikle Mehmet Ağar'a en yakın biri olarak kendisinin seçim için 184 yeterli, kesinlikle 367 şart değildir, dediğini en iyi bilen insandım. Kesinlikle 367 şart değildir. GİK toplantısında da Gül'ün seçilmesini istemeyenlerin yargı darbesi yapacaklarını söyledi. Ancak son günlerde yapılan yoğun baskılar ve tehditler vardı. Bu tehdit, baskı ve korkutmalara dayanamayarak boyun eğdiler. Ben bunları daha önce de söyledim. Ancak ortaya çıkanlar benim o dönemde hem ortaya koyduğum mücadeleyi anlatması hem de yaptığım açıklamaların ne kadar doğru olduğunu ispatlaması açısından önemli." şeklinde konuştu.

"DEMİREL, AĞAR VE MUMCU'YA İKBAL VAAT ETTİ"

Kandoğan, baskı ve tehditlerin birçok kesimden geldiğini söyledi. Kandoğan, baskıların özellikle bugün Encümen-i Daniş üyesi denilen kişilerin Süleyman Demirel üzerinden yapıldığını söyledi.

Kandoğan, şahit olduğu olayı şöyle anlatattı: "23 Nisan günü Anıtkabir'deki törenlerin ardından Mehmet Ağar ile birlikte Celal Bayar Köşkü'ne gititik. Saat 10.00 civarında Süleyman Demirel'den telefon geldi. Demirel işin kötüye gittiğini, böyle devam etmesi halinde ordunun yönetime el koyacağını söyledi. Bunun için kesinlikle Meclis'e girilmemesi gerektiğini anlattı." Kandoğan, aynı telefon görüşmesinde Meclis'e girmemeleri durumunda cumhurbaşkanının seçilemeyeceği, dolayısıyla yeni bir dönemin doğacağı, bu dönemde kendilerine çok büyük fırsatların olacağını söylediğini aktardı.

Kandoğan Demirel'in aynı gün saat 17.00'de Güniz Sokak'teki evinde Mehmet Ağar'a randevu verdiğini söyledi. Ağar'ın bundan sonra fikirlerini değiştirdiğini söyleyen Kandoğan, "Kendisine ne oldu, daha düne kadar böyle konuşuyordunuz dedim. Bana Erkan Mumcu'nun kendisine bana bazı şeyler anlattığını, hükümeti son bir kez daha uyarmamız gerektiğini söyledi. Bunun üzerine saat 19.30'da birlikte basın toplantısı düzenleyerek Meclis'e girmeme kararı aldıklarını açıkladılar."

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM"

Kandoğan, Meclis'e girmemesi için kendisine de çok sayıda ciddi tehdit ve baskılar yapıldığını söyledi. Bunlar arasında ölüm tehditlerinin olduğunu anlatan Kandoğan o günlerde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Meclis'teki odama hiç tanımadığım insanlar gelip gitti. Kimisi uyardı, kimisi açıktan tehdit etti. Hatta cep telefonuma ölüm tehditleri içerikli mesajlar bile geldi. Bu iş sonunda benim siyasi hayatıma mal oldu ama tarih bu süreci yazacak."

Kandoğan, ıÜüeski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Erkan Mumcu için sarf ettiği sözlerle ilgili olarak ise, "Daha çok şey ortaya çıkacak. Ergenekon'un o süreçte etkili olduğunu söylemiştim daha önce. Bunlar yakında isim isim ortaya çıkacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber