Doğalgazda bugün indirim gelebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hükümet, petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle 1 Şubat'tan geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 10'un üzerinde bir indirim için çalışıyor.

Reuters'a bilgi veren Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, indirimin yüzde 10'un üzerinde olabileceğini, normal şartlarda yüzde 17'ye kadar da çıkabileceğini söyledi. Botaş'ın yaptığı sözleşmelerde alım fiyatı, petrol ve türevi ürünlerin geçmiş fiyat endekslerine bağlı olarak belirleniyor.

Doğalgazda son sözü söyleyecek olan hükümetin de kararını bugün vermesi bekleniyor.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nde dün yapılan bir toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, doğalgazda indirime ilişkin bir soru üzerine, ?Yarını (bugünü) bekleyin? dedi. Geçen yıl yüzde 70'in üzerinde yapılan doğalgaz zammı, kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı.

Bakan Güler, yerli ve yenilenebilir kaynakları en geniş şekilde kullanmak üzere diğer ülkelere de örnek olacak çalışma hazırladıklarını söyledi.

Macaristan'da yapılan Nabucco zirvesine de değinen Güler, projede finansman sorunu bulunmadığını ve zirvede Türkiye'nin iki önemli girişimi olduğunu anlattı. Bakan Güler ?Bunlardan birisi projenin bir an önce değerlendirilmesinin bitirilip hazirana kadar imzalanması yönünde. Diğeri ?Nabucco projesinin başlamasını beklemeden bizim mevcut boru hatlarından yararlanabilirsiniz' teklifini yaptım? dedi.

Güneş enerjisine teşvik artacak

Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin, 56 bin megavat doğalgaz santralı yapımına eşdeğer bir güneş zenginliği olduğunu belirterek, güneş enerjisine verilen teşvik miktarını artırmayı düşündüklerini söyledi.

Teşvik miktarının 5.5 sentin üzerine çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin soru üzerine Güler, teşvikin bu rakamın üzerinde olmasını düşündükleri yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber