Askerde ölen oğlu için İHD'ye başvurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

AĞRI'nın Patnos İlçesi'nde ikamet eden ve vatani görevini Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Çobanpınar Sınır Bölüğü'nde yaparken intihar ederek öldüğü belirtilen Burhan Güzelaydın'ın ailesi, çocuklarının karakol komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Aile, çocuklarının öldürüldüğü iddiasıyla Hakkari İHD şubesine başvururken, kesin sonuç için Diyarbakır Adli Tıp Kurumun'dan gelecek rapor beklenecek.

Terhisine 2 ay kala Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Çobanpınar Sınır Bölüğü'nde dün akşam intihar ederek öldüğü belirtilen 22 yaşındaki Burhan Güzelaydın'ın cenazesi ailesi tarafından alındı. Savcı tarafından yapılan otopsinin ardından çoçuklarının cenazesini Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alırken sinir krizleri geçiren Baba M. Şirin Güzelaydın ve yakınları, çocuklarının işkence edildikten sonra komutanı tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Aile bu iddia ile İHD Hakkari Şubesi'ne başvururken, kesin sonuç için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor beklenecek. Sorunlarını DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'ye de anlatan aile çocuklarının cenazesini ambulansla Ağrı'ya götürdü.

DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, aileye çocuklarının intihar ettiğinin söylendiğini belirterek, bu ölüm üzerinde gerekli hassasiyeti göstereceğini söyledi. Geylani, olayın takip edilmesi için Hakkari Barosu'ndan iki avukatın da görevlendirildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber