Flaş! Mahkeme, Büro Memur Sen'e kayyum atayabilir!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 17. İş Mahkemesi, Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen'in 3. olağan genel kurul toplantısını iptal etti ve sendikaya kayyum atanmasına karar verdi.

İŞTE KARARIN SONUÇ BÖLÜMÜ

"Dosyanın bir bütün halinde incelenip değerlendirilmesinde davalı sendikanın 2-3 Şubat 2008 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısından önce yasal olarak yerine getirilmesi gereken hususlara riayet etmediği, dolaylı yollardan işlemler yaptığı, 2005 tarihli genel kurulda denetleme kurulu üyeliğine seçilen denetçilere rapor düzenletmediği ve genel kurula katılacak delegelere yasal hükümlere uygun olarak göndermeiği, bunun yerine genel kurul tarihinden 3 gün evvel bağımsız denetim raporu ile genel kurula gittiği bağımsız denetim raporu hazırlansa dahi bu raporun yasa maddelerine uygun olarak genel kurula katılacak delegelere gönderilme zorunluluğuna dikkat edilmediği böylece 2-3 Şubat 2008 tarihinde yapılan Genel Kurulda yasa hükümlerine aykırılık bulunduğundan, davacının davasının kabulü ile 2-3 Şubat 2008 tarihinde yapılan büro memur sendikasının 3. Olağan Genel Kurul toplantısının ve bu kurulda alınan kararların tüm seçimlerin iptali ve genel kurul toplantısının yenilenmesine dair aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur."

HÜKÜM

Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere;

Davacının davasının KABÜLÜNE,

2-3 Şubat 2008 tarihinde yapılan Büro Memurları Sendikasının 3. Olağan Genel Kurul toplantısının ve bu toplantıda alınan kararların ile yapılan tüm seçimlerin iptaline,

Genel Kurul toplantısının yenilenmesine,

dair verilen karar taraf verkillerinin yüzüne karşı 8 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere açıkça okunup usulen anlatıldı.

TAVZİH ŞERHİ

Verilen hükümde kayyum tayini sehven unutulmuş olup, 4688 sayılı Kanunun 10/8 gereğince Genel Kurul yenilenmesi işlemlerinin yapılması için kararın kesinleşmesini müteakip mahkemeizce resen 3 kişilik kayyum ismi belirlenerek Genel Kurul işlemlerinin yapılmasına karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber