Kekemeliğe 15 günde son

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da kurulan Nassmer Kekemelodi Konuşma Merkezi, uyguladığı teknik yöntemler sayesinde kekemeliğe 2 hafta içerisinde son veriyor.

İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kekemelodi Konuşma Merkezi, kekeme problemi olan insanların sorunlarını eğitim danışmanlığı hizmeti ve uygulamalı çalışmalarla gideriyor. Sorunlu vatandaşların eğitim öncesi ve sonrasındaki konuşmaları arasında fark ise görenleri hayrete düşürüyor.

Uygulanan teknik yöntemler sayesinde doğru nefes alma, ayna terapisi ve özgüven çalışmalarıyla desteklenen programla kekemelik sorunu ortadan kaldırılıyor.

Konuşurken nefes alamayan, ayaklarını yere vuran, vücudunun her yanını kasan, eline aldığı bir yazıyı okurken zorlanma gibi çeşitli problemlerle merkeze gelen vatandaşlar, eğitim sonunda akıcı bir diksiyonla konuşmaya başlıyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Nassmer Kekemelodi Konuşma Merkezi'nin

Bursa Şubesi kurucu ve eğitim uzmanı Aynur Meriç, kekemeliğe kesin çözün sunduklarını belirtti.

2008'in Ağustos'unda açtıkları merkezle Bursa başta olmak üzere çeşitli illerden gelen vatandaşlara hizmet verdiklerini anlatan Meriç, konuşma bozukluğu, kekemelik, artikülasyon, tutukluk ve hızlı konuşma bozukluğu olan 7'den 70'e her seviyedeki kişiye eğitim danışmanlığı sunduklarını söyledi.

Yoğun bir ilgi olduğunu anlatan Aynur Meriç, Türkiye'de bu güne kadar 15 günde konuşma bozukluğunu düzelterek bir çığır açtıklarını ifade etti.

Kekemeliğin, psikolojik sebeplerle konuşmadaki ritmin bozulmasıyla ortaya çıkan bir durum olduğunu söyleyen Eğitmen Aynur Meriç, özgüven eğitimi ve ciddi çaba gösterilerek sorunun 15 günde çözüldüğünü belirterek, "Her türlü konuşma bozukluğu, kekemelik, harf bozukluğu, artikülasyon, hızlı konuşma gibi sorunlara bu çalışmayla son veriyoruz. Kişinin doğal ritmine ulaşmasını ve onun iç temposunu yakalamasını sağlıyoruz. Beynin fazlalıklardan arındırılması, duruluk ve sadeliğin yakalanmasıyla birlikte, kişi için tertemiz bir sayfa açmış oluyoruz." dedi.

"ÖZEL BİR PROGRAM UYGULANIYOR"

Merkezde, kendi geliştirdikleri Kekemelodi isimli bir programla yüzde 100'e yakın bir sonuç elde ettiklerini aktaran Meriç, "Buraya gelen öğrenciler, önce yedi gün süren arınma dönemiyle başlıyorlar. Bu dönemde eski konuşma alışkanlıklarını unutmak ve yeni bir alışkanlık kazanmak için sağ kulakları pamukla kapatılıyor ve bir hafta boyunca susma uygulaması yapılıyor. Toplumda ve aile içinde hiç konuşmuyor, sadece her gün merkeze gelerek bilgisayarda en az 4 saat yavaş ve melodik bir sesle metin okuyorlar. Bir haftalık arınma döneminin ardından öğrenciler rahat ve akıcı bir konuşmaya başlıyor. Konuşmaya başladıktan sonraki 3 günlük akort döneminde de eğitmenler tarafından konuşma ayarı yapılıyor. Kalan 5 günlük senfoni döneminde ise, toplum huzurunda konuşma ve sunumlar başlıyor ve yeni konuşma alışkanlığı pekiştiriliyor." şeklinde uygulanan program hakkında bilgi verdi.

Aynur Meriç, "Bunun yanında, özgüvenin sağlanmasının ardından, sosyal aktivitelerin yanında diyafram, ayna uygulaması ve diksiyon gibi teknikler kullanılarak maksimum verime ulaşılıyor. Bazı kekemelerde ağız hareketlerinde kasılma, el, ayak hareketleri gibi tikler oluşur. Ayna terapisiyle de kendi davranışlarını görerek bunu nasıl düzelteceklerini öğreniyorlar. Başlayan yeni ve akıcı konuşmanın kontrollü kullanımı, kazanılan iç dinamizmle özgürce konuşmanın keyfini sürüyorlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber