İmamdan çocuklara camide internet hizmeti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARAMAN - Karaman'da bir camide imamlık yapan Salim Özeren, çocukların camiyi sevmesi için camide bir odayı internet kafe haline getirdi.

Karaman Cumhuriyet Mahallesi Ebubekir Camii'nde imamlık yapan Salim Özeren, çocukların camiyi sevmesi ve daha çok gelmelerini sağlamak amacıyla caminin boş bir odasını internet kafe haline getirdi. Çocuklara cami sevgisini aşılamak ve kötü yerlere gitmelerini engellemek için böyle bir fikir geliştirdiğini belirten Özeren, "Camiye gelen çocuklar, gördükleri derslerin ardından caminin aşağısındaki bir odaya hazırladığım bilgisayarları ücretsiz olarak kullanabiliyor. Çocuklarının internet kafeler yerine

bilgisayardan buradan faydalandığını bilen velilerin de içi rahatlamış oluyor. Biz camilerin sadece ibadet yerleri değil, eğitim yerleri olduğunu da düşünüyoruz. Bu nedenle haftanın bazı günleri camiye gelen gönüllü hocalarımız fen, matematik ve Türkçe dersleri de veriyor" dedi.

İnternet kafe bölümünde kamera sistemi olduğunu da dile getiren Özeren, "Bu kameralar sayesinde veliler internetten çocuklarının camiye gelip gelmediğini kontrol edebiliyor. Ayrıca mekanı da görerek nasıl bir yerde internete girdiğini görebiliyor" diye konuştu.

MEHMET DAĞLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber