Başbakan Erdoğan, 60'a yakın ilde seçim mitingi yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Erdoğan'dan Vekillere 'Devamsızlık' Uyarısı:

- "Boş Sıra Görüntüleri Bize Yakışmıyor"

- Başbakan Erdoğan, Küskün Başkanları İkna Etmek İçin Vekilleri De Görevlendirdi:

- "Ben De Bizzat Arıyorum Ama Siz De Seçim Bölgelerinizde Devreye Girin"

DEVLET ARIK

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde 60'a yakın ilde miting yapmayı planlıyor.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde milletvekilleri devamsızlık yapmamaları konusunda uyardı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) grup başkan vekillerinden 'devamsızlık' yapan vekillerin listesini alan Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için Genel Kurul'un erken kapandığını hatırlattı. Erdoğan, "Seçime giden ve bizim gibi büyük bir partiye bu görüntü hiç yakışmıyor. Genel Kurul'da boş koltuk görmek

istemiyorum. Bunu söylemekten de utanıyorum. Defalarca söyledim ancak hala aynı sorunu yaşıyoruz. Bütün milletvekillerimiz bunun bilincinde olmalı" dedi.

Meclis'in yerel seçimler nedeniyle Şubat ayı sonunda tatile gireceğini belirten Erdoğan, vekilleri, "Bu bir ayda Meclis'e devam edin, bu konuda hassasiyet bekliyorum" diye uyardı. Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle kendisinin de 50-60 ilde miting yapacağını söyledi.

KÜSKÜNLERİ İKNA İÇİN TALİMAT

Başbakan Erdoğan'ın, aday tespit sürecinde bazı kırgınlıklar ve küskünlükler olduğuna da işaret ederek, "Bazılarını ben bizzat aradım. Bazılarını genel başkan yardımcılarım arıyor. Sizler de devreye girin. Aday gösterilmeyenler olacaktır. Bu kişilerin de kırılmadan, küsmeden çalışmalarını sürdürmeleri ve gayret göstermeleri için çalışın. Hepinizden bunu bekliyorum" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber