Niğde'de iki beldeye kuduz karantinası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde merkeze bağlı Orhanlı ve Konaklı beldeleri, kuduz vakası görülmesi üzerine karantinaya alındı.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Orhanlı ve Konaklı beldelerinde görülen kuduz vakaları nedeniyle karantina uygulaması başlatıldığını, ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter de hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı Orhanlı ve Konaklı beldelerinde il sağlık ve il tarım müdürlükleri yetkililerinin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

İlter, ?Her iki beldede aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Beldelerimizdeki karantina sürelerimiz yaklaşık bir hafta sürecek çalışmalarımızın ve aldığımız bazı örneklerin tahlil sonuçları çıktıktan sonra netlik kazanacak. Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Her iki beldemizde yaşayan vatandaşlarımızın her şüpheli durumu bize bildirmesini istiyoruz? dedi.

Orhanlı beldesinde önceki gün başıboş köpeğin ısırdığı inek ölünce il sağlık ve il tarım müdürlükleri bilgilendirildi. Her iki kuruma bağlı ekipler, ölen inekten ve köpekten numune aldı. Köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Konaklı beldesinde, yaklaşık 1 ay önce, 60 yaşındaki Veysi K'yi köpek ısırdı. Önceki gün rahatsızlanan Veysi K, Niğde Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz şüphesiyle Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Veysi K. müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber