Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgardan dolayı soba zehirlenmeleri ile çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu, Düzce, Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneybatıdan (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz 'Antalya, Isparta ve Burdur' Bolu, Düzce ve Çankırı, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı 'sel, su baskını vb.' tedbirli olunması gerekiyor.

Batı bölgelerinde rüzgarın lodostan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı 'soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.' ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu 'Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere' ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin 'Gümüşhane, Bayburt ve Artvin' yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber