Valiliğin yardımına katılan 50 öğretmen hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla belirlediği bin aile soba yardımı yapmaya başladı. Sobaların 500'ü ailelere teslim edilirken, Vali Recep Kızılcık, yardımların iki yıldır süren projelerin devamı olduğunu söyledi.

İki yılı aşkın süredir görev yaptığı Batman'da hayata geçirdiği istihdam, eğitim ve sosyal projelerin seçimle ilgisi olmadığını belirten Kızılcık, ?Yardım desteğini kesersek, çoğu insanımız aç kalır. Sosyal devlet anlayışımız gereği yardımları sürdürüyoruz. Bu çalışmalar rutin dışında değildir? dedi.

Tunceli Valiliği'nin Türkiye'de tartışma konusu olan beyaz eşya ve mobilya yardımının ardından Batman'da Valilik kentte belirlediği yoksul 1000 kişiye kışlık soba dağıtımı yapıyor. Sobaların 500'ünü ailelere teslim ederken, dağıtımın sürdüğü bildirildi. Şirinevler Mahallesi'nde soba alan Halise Bıçakçı, kışın bitmesine az bir süre kalmasına rağmen sobaya kavuştuğunu sevindiğini söyledi. Yaklaşık 1 ay önce evlerine gelen görevlilerin ihtiyaç anketi yaptığını anlatan Bıçakçı, ?Görevlilere soba ihtiyacım olduğunu söyledim. Soba geldi ama ben gelecek yıl kulanacağım. Sobayı teslim edenler bir de fotoğrafımızı çekti? dedi.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Batman Valisi Recep Kızılcık, ilde iki yıldır görev yaptığını ve bu iki yıllık projeleri hayatı geçirdiğini söyledi. Kızılcık, ?Üç alanda da bir çok çalışmayı olumlu sonuçlandırdık. Varoş semtlerde ?güzel evim' projesi çerçevesinde yaklaşık 300 evin onarımının yarısı tamamlandı. Yarısı da önümüzdeki günlerde bitecek. 1000 aile daha rahat yaşayacak. Önceden başlattığımız projelerin bir bölümü şimdi seçim arifesine denk düştü diye belki tartışma konusu olacak ama, biz seçime yönelik çalışmıyoruz. Geleceğe yönelik bir dizi projemiz daha var. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da yardımlar sürecek? dedi.

YARDIMLAR KESİLİRSE İNSANLAR AÇ KALIR

Aylar öncesinden 20 bin aşkın ailenin ihtiyaç listesini tespit etmek için anket çalışmasını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Kızılcık, ?Şu anda Batman merkezinde 2500 ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yemek ihtiyacı karşılanıyor. Biz bu yardımı kestiğimizde insanlar aç kalır. Sosyal devlet anlayışı gereği bu insanlara hizmet vermek zorundasınız. Üç aylık gıda yardımı da önümüzdeki günlerde yapılacak. Bir süre önce verdiğimiz kömür yardımı için bir de soba yardımı yapıldı. Vatandaşın taleplerini karşılıyoruz. Yardımlar da büyük para söz konusu değil? dedi.

MİKRO KREDİ DE 1000 KADINA KREDİ

Mikro kredi projesi kapsamında İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden toplam 1000 kadına 1000'er lira krediyi de önümüzdeki günlerde vereceklerini ifade eden Kızılcık, ?Bu projemizde seçim arifesine denk düştüğü için belki de tartışılacak ama biz kendi imkanlarıyla iş yapan kadınlarımıza da destek sunmaya çalışıyoruz. Bir yandan balık tutmaya, diğer yandan da sosyal devlet anlayışı gereği yardımlarımızı sürdürüyoruz. Kalabalık ailelerin gözü mikro kredi de olduğu için bir başka talebi de değerlendirmek zorunda kaldık. Tespit edilen 1000 bayana mikro krediden geri dönüşlü para verilecek? dedi.

20 BİN AİLEYE YARDIM YAPILACAKTI, DURDURULDU

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Teymur, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 20 bin kişiye 12 milyon TL'lik beyaz eşya yardımı yapılmasının planlandığını, ancak yardımların ?seçim yatırımı' olduğu yönünde söylentiler çıkması nedeniyle durdurulduğunu söyledi. Teymur, yardımların bir an önce yapılmasını, Ticaret ve Sanayi Odası olarak desteklediklerini söyledi. Yoksul vatandaşlara ihtiyaçlarına göre yapılacak yardımlar konusundaki eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini vurgulayan Teymur, yapılan her türlü hizmeti ?seçim yatırımı' olarak değerlendirmenin yoksulluk içerisinde yaşayan vatandaşlara bir yarar sağlamayacağını söyleyen Teymür şunları söyledi:

?Sosyal devlet olmanın gerekli kıldığı toplumsal çıkarlar gözetildikten sonra yardım yapılmasına kimsenin itirazı olmamalıdır. Yardımın şekli ve yöntemini tartışabiliriz. Ancak yardım konusu tartışmalara kurban edilmeyecek kadar acil ve vahim bir konudur. Bu yardımların önemini ve aciliyetini en iyi, kışın ortasında elde çamaşır yıkayanlar bilir. Batman'da ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen binlerce aileyi bir dönem daha muhtaç bırakmaya kimsenin vicdanı razı olamaz. Yardımlar aynı zamanda ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan esnafa da yardım niteliği taşıyacaktır. Bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine tüm beyaz eşya bayilerinden adil bir şekilde alınarak ulaştırılması gerekir. Yardım malzemeleri Batman esnafından alınmadığı takdirde bu aileler mağdur olacaktır. Batman'da ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 20 bin kişiye 12 milyon TL'lik beyaz eşya yardımının yapılmasını bekliyoruz.?

ANKETTE ÖĞRETMENLER KULLANILDI

Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı M. Selim Aratemur, yaklaşık 1.5 ay öncesinden Batman Valiliği'nin kentte yaptığı ?ihtiyaç' anketi çalışmasında yer alan 50 eğitimci hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kent merkezindeki toplam 15 okuldan idarecilerin de aralarında bulunduğu 50 eğitimcinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlisiymiş gibi çalıştığını söyleyen Aratemur, ?Haftalar öncesinden bu konuya dikkat çekmiştik. Maalesef Batman'da eğitim yuvaları, yardım kuruluşlarına dönüştürüldü Seçim yaklaştıkça daha nelerle karşılaşacağımızı kestiremiyoruz. Eğitimcilerin soba dağıtımında bulunması garip bir olaydır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber