DSP'li 5 milletvekilinden Sezer'e çağrı: Kılıçdaroğlu'nun destekle

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - DSP'li 5 milletvekili, Genel Başkanı Zeki Sezer'den "yerel seçimlerde İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını, aday olmaması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi kararını almasını" istedi.

DSP milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, yerel seçimlerde İstanbul'dan Ahmet Vefik Alp'in aday gösterileceği duyumunun alındığı belirtildi.

Açıklamada, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e çağrıda bulunularak şu ifadelere yer verildi:

"Bir parti, bir yere aday gösterecekse, bu adayı önce kendi partisi içinde arar. Uygun birini bulamazsa, temel siyasi ilke, o partinin 'partisiz' birini aday göstermesidir. DSP acaba İstanbul'da 'çok partili' ya da 'her seçim ayrı partili' birini mi arıyor?

DSP'nin en övdüğümüz yanı örgütleriydi, kadrolarıydı. Aday gösterdiğiniz yüzlerce DSP'li başkan adayının kaçı Ecevitçi ve DSP'lidir? Başka partilerde hayal kırıklığı yaşayanların, kapı dışında kalanların 'teselli adayı' yapılması DSP'nin yeni misyonu mudur?

İlla aday çıkarmak istiyorsanız, İstanbul Belediye Başkanlığı'na siz aday olunuz. SHP lideri Karayalçın, Ankara'dan aday oldu, iyi de yaptı."

Sezer'in adaylığının DSP'nin siyasetteki iddiasının kanıtlanması için önemli bir fırsat olacağına işaret edilen açıklamada, ayrıca, adaylığın "AK Parti-CHP adaylarına kilitlenen İstanbul seçimlerinde otomatik olarak DSP'yi ilk üç parti arasına sokacağı" görüşü dile getirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber