İstanbul'un bir numaralı sorunu 'trafik'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"

Bu habere 4 adet yorum yazılmıştır.

İstanbul - İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) araştırmasına göre, İstanbul'un genelinde "trafik" bir numaralı sorun olarak gösteriliyor.

İSMMMO'nun yayımladığı, İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri biriminin desteğiyle Prof. Figen Altuğ'un koordinatörlüğünde, Doç. Murat Çak, araştırma görevlileri Murat Şeker ve Önder Bingöl'ün yer aldığı ekip tarafından hazırlanan, saha araştırması Stata Araştırma tarafından gerçekleştirilen "Yerel Yönetimlerde Hizmetlerden Memnuniyet ve Yolsuzluklar ? İstanbul Araştırması" konulu çalışmanın sonuçları açıklandı.

İSMMMO'dan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet düzeyi en yüksek olanların, itfaiye (7,7), meslek edindirme kursları (7,2) ve belediyeye ait sosyal tesisler (7,0) şeklinde, memnuniyet düzeyi düşük olan hizmetlerin ise otopark (3,8), inşaatların denetimi (3,9) ve trafik düzenlemelerine (4,1) ilişkin hizmetler şeklinde sıralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin yüksek memnuniyet duyulan hizmetlerinin genellikle sosyal ve kültürel amaçlı olduğuna işaret edilerek, buna karşın trafik, yol ve kaldırımlar, pazar yerleri ve kent temizliğine ilişkin hizmetlerinden duyulan memnuniyetin istenilen düzeyde olmadığı vurgulandı.

Hizmetlerden duyulan memnuniyet

Açıklamada, 19 adet hizmet sınıflandırmasında yapılan bu değerlendirmelerin ortalaması alındığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden duyulan memnuniyetin 0-10 aralığında 5,5 puana denk geldiğinin gözlendiği belirtildi.

Toplam 1.153 denekle yapılan araştırmada, deneklerden İstanbul Büyükşehir Belediyesini 0-10 puan arası vererek değerlendirmeleri istendiğinde, genel memnuniyet olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 4,6 puan aldığı, en düşük puanın ise eşit davranış ilkesinde belirdiği ifade edildi.

Araştırmaya katılanlara göre yolsuzluklar, belediyelerde en fazla emlak, imar ve zabıta, en az ise kültür-sosyal birimlerinde yoğunlaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber