Danıştay katili intihar etmesin diye 6 gardiyan 24 saat izliyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Şubat 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zaman zaman koğuşunu yakma girişiminde bulunan Arslan'ın intihar etmesini engellemek için görevlendirilen 6 gardiyan, Arslan'ın hücresinin önünde ikişer kişi olarak 24 saat nöbet tutuyor.

TUTUKLU bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Danıştay katili Alparslan Arslan'ın "Darbe olacak ben de çıkacağım" umudunu kaybettiği için psikolojik bunalıma girdiği öğrenildi. Kaldığı hücreyi iki kez yakarak kendine zarar vermek isteyen Arslan'ın intihar etmesini önlemek için cezaevi yönetimi alarma geçti. Arslan için 6 gardiyan görevlendirildi.

DARBE'DEN ÜMİDİNİ KESİNCE

YAKALANDIKTAN hemen sonra emniyette görevlilerle yaptığı konuşmada, "2009 yılında darbe olacak ben de çıkacağım" diyen Alparslan Arslan'ın, umudunun suya düşmesi üzerine ruh sağlığı da iyice bozuldu. Ailesiyle bile görüşmeyen ve babasının "kendini öldürmesinden endişe ediyorum" dediği Alparslan Arslan, kararın çıkmasının ardından iki kez koğuşunu ateşe vermesi cezaevi yönetimini hareket geçirdi.

BIKTIM ARTIK.. HANİ NERDESİNİZ?

YAKLAŞIK bir buçuk yıl önce koğuşunu yaktıktan sonra hücreye atılan Alparslan Arslan en son 2008 Ocak ayında hücresini de ateşe vermişti. Heyet raporlarına göre akıl sağlığı yerinde gözüken Arslan'ın son dönemlerde hücre içindeki eşyaları parçaladığı, kafasını duvarlara vurduğu ve bulduğu sert cisimlerle vücuduna zarar vermek istediği öğrenildi. "Bıktım artık", "Hani nerdesiniz", "Kimim ben", "Burada çürüyeceğim" şeklinde çığlıklara tanık olan cezaevi yönetimi, Arslan'ın yaşamına son vermesinden endişe etmeye başladı.

ÇAKMAK-KİBRİT-KESİCİ MADDE YASAK

ÇAKMAK, kibrit gibi ateşli maddelerle kesici ve delici malzemeleri koğuştan çıkaran yönetim çarşaf, havlu, battaniye gibi eşyaları da yasakladı. 2 gardiyanın hücre önünde sürekli nöbet tutarak Arslan'ı gözlerinin önünden ayırmaması karalaştırıldı. Bunun için 6 gardiyan görevlendirilerek sürekli iki kişinin 8 saatlik vardiyalar halinde nöbet tutması sağlanıyor. Arslan'ın babası İdris Arslan oğlunun eylemlerinin ETÖ ile ilişkisinin gün yüzüne çıktığını belirterek "Oğlumun yaşamından endişe ediyorum' dedi.

Arslan ortağını temizleyecekmiş

Danıştay katili Alparslan Arslan'ın, güvenmediği suç ortağı İsmail Sağır'ı cinayetten sonra öldürmeyi planladığı ortaya çıktı. Ergenekon terör örgütü davasının 51. duruşmasında, gizli tanık 9'un ifadesinin 13 sayfalık bir bölümü daha talep üzerine sanıklar ve avukatlarına dağıtıldı. Gizli tanık 9'un ifadelerinde en dikkat çeken bölümlerden biri de Arslan'ın, Sağır'ı öldürme planıyla ilgili olanıydı. Gizli tanık, Erhan Timuroğlu'nun kendisine cezaevinde anlattığı konuyu şu şekilde dile getiriyor: "Alparslan, 'Erhan', demiş 'bir işimiz olacak' demiş. İşimiz bittikten sonra İsmail'le bir bağın yoksa İsmail'i gömelim. Erhan da gülmüş 'sen bilirsin' demiş. Senle beraber yurtdışına gideriz, birkaç tane de Ermeni var, onları halledecez falan. Tabii Erhan bunu bana söyledi cezaevinde." ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber