Sezer'in affettiği örgüt lideri eylemin başını çekti

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da ?Ceza İnfaz Yasası'nı protesto amacıyla düzenledikleri gösterilerde polisle çatışarak kamu mallarına büyük zararlar veren örgütün lideri Deniz Bakır'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in affı ile cezaevinden serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Eylemde polisle çatıştıktan sonra gözaltına alınan Deniz Bakır'ın MLKP'nin alt birimi Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nun (ESP) Ankara sorumlusu olduğu anlaşıldı.

Yüksel Caddesi'ndeki protesto gösterilerinde gözaltına alınan 48 kişi dün Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı. Gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyeleri, kaldırım taşlarını söküp sapan ile polise saldırarak kamu malına büyük zarar vermişlerdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ilk belirlemelerine göre zarar 10 milyar lirayı aştı. Eylemde kullanılan bir molotofkokteylinin alev alması ile bir polis memuru yaralanmıştı. Gözaltına alınan MLKP'lilerin daha önce de olaylı 6 Kasım'daki YÖK eylemine katıldıkları belirlendi. 6 Kasım'daki eylemde kamu mallarına verilen zararın bilançosu 100 milyarı bulmuştu.

Polisle çatışan eylemcilerin sorgusunda gözaltına alınan Deniz Bakır'ın ESP'nin Ankara sorumlusu olduğu ve daha önce örgütsel faaliyetler nedeniyle girdiği cezaevinden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in affı ile serbest bırakıldığı anlaşıldı. Cezaevinde ölüm orucuna başlayan Bakır'ın Wernicke Korsakof hastalığı nedeni ile kalan cezasının tamamının affa uğradığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 48 kişi Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün nezarethanelerine de büyük zarar verdi. Zanlılar TEM nezarethanelerini tanınmayacak hale getirirken, zararın emniyete maliyeti de hayli yüksek oldu. Bütçe sıkıntısı çeken Ankara Emniyet Müdürlüğü dün nezarethanelerin eski haline getirilmesi amacıyla çalışmalara başladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber