Medya Internet'e taşınıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ayda yaklaşık 15 bin yayın organını takip eden Ajans Press Medya Takip Merkezi'nden alınan bilgiye göre son yıllarda medya artık Internet'e taşınıyor...

Ulusal TV kanalların hepsi Internet'ten de yayın yapıyor. Bazı dergiler krizden ötürü yeni dönemde, sadece E-dergi olarak devam etme kararı alıyor. Haber portalleri basılı yayınlardan çok daha hızlı haber yayabildikleri için, tercih edilir hale geliyor. Yerel TV kanalları da Internet'e çıkarak erişim alanlarını genişletiyor.

Internet Televizyonu olarak bilinen, sadece Internet'ten yayın yaparak belli bir izleyici kitlesi yakalayan Web TV'lerin sayısı da gün geçtikçe artmakta.

Ajans Press Medya Takip Merkezi, artan bu ilgi doğrultusunda takip listesine Türkiye'nin ilk Internet Televizyonu olan İmedya Tv'yi aldı. www.imedya.tv adresinden yayın yapan TV kanalı, bir IPTV özelliği taşıyor. Yani istediğiniz program, istediğiniz anda, tıklayarak izlenebiliyor. Kısacası ziyaretçiler daha özgür. Karşılarına çıkacak menüden belgesel, haber, müzik, spor, sağlık diledikleri programı seçebiliyorlar.

Daha hızlı haber akışı, yaygınlık, seçim özgürlüğü, sınırsız alternatifler medyanın dijital ortama kayışını sürdürecek gibi. Uydular, kablosuz iletişimler ile geleceği nokta ise merak edilmeyecek gibi değil.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber