Doğu ve Batı bölgeleri beyaz örtüyle kaplandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle ülkenin doğu ve batı bölgeleri kar altında kaldı. Kar yağışı ve karayel ulaşımda sıkıntılara neden oluyor. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde şiddetli karayel, Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 07.00-08.30 saatlerinde yapılması gereken Şarköy-İstanbul otobüs seferleri iptal edildi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandralı 49 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan karayel nedeniyle yollarına devam edemeyerek Şarköy sahillerinde demirledi. Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, kar yağışı nedeniyle Kırklareli-Demirköy, Demirköy-İğneada beldesi arasındaki kara yolunda ulaşım sağlanamıyor. Demirköy ilçesine bağlı 15 köy yolu da ulaşıma kapandı. Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle polis ekipleri, araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri, yolların açılması ve buzlanmanın önlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü'de, çok bulutlu havanın etkili olduğunu, kentte kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Yüzlerce köy yolu kapalı

Bitlis'te kar yağışı nedeniyle 180 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, 163 köy yolunun açık olduğunu, kapalı bulunan 180 köy yolunun açılması için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Kar ve tipi nedeniyle Bingöl'de 120, Erzurum'da 117, Muş'ta 85 ve Erzincan'da 30 olmak üzere 352 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı ve tipinin devam etmesi nedeniyle kapalı köy yollarında yapılan karla mücadele çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı da Ağrı'da 44, Muş'ta 34, Ardahan'da 12, Kars'ta 6 ve Erzurum'da 5 santimetreye ulaştı.

Bursalılar karlı bir güne uyandı

Uzun bir aradan sonra Bursa yeniden karlı bir güne uyandı. Şehir merkezinde bir çok aracın üzerini kar kapladı. Trafikte kar nedeniyle yer yer uzun araç konvoyları oluştu. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışının 3- 4 gün aralıklarla etkili olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber