Veliler, okulun istinat duvarının onarılmamasına tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Çiğli ilçesinde Kemal Hadımlı İlköğretim Okulu'nun 50 gün önce çöken istinat duvarının onarılmamasına veliler tepki gösterdi.

Okulun merkezî bir yerde olmaması sebebiyle İZBETON'un konuyu önemsemediğini iddia eden veliler, mağduriyetin giderilmesi için İzmir Valiliği'nin de devreye girmesini istedi.

İZBETON yetkilileri ise Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden proje ve zemin etüdü istediklerini, gelmesi durumunda çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim yetkilileri de, İZBETON'un daha önce yaptığı bir iş için kendilerinden belge istemesine anlam veremediklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON ekipleri defalarca tetkik yapmasına rağmen okulun duvarı bir türlü tamir edilmedi.

Çiğli Belediyesi'nin toprak ve kaya birikintilerini temizlemesine bile engel olan İZBETON yetkilileri, okulun bahçesini demir bloklarla ikiye böldü. Basketbol sahasına giriş kapatılırken öğrenciler, teneffüslerde ön kısımdaki küçük alana sıkışıyor.

Okulun 5 Ocak 2009 tarihinden bu yana tehlike arz ettiği için boşaltılan bir bloğun öğrencileri, diğer bloğa yerleştirildi. İki bloğun yetmemesi üzerine okulda 50 gündür çiftli tedrisat uygulanmaya başladı. Bilgisayar laboratuvarı da etersizlik sebebiyle dersliğe dönüştürüldü. Şu anda 18 derslikli iki blokta, toplam 405 öğrenci öğrenim görüyor. İlköğretim birinci ve ikinci kademe öğrencilerin aynı blokta ders görmesi ise velileri çileden çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber