Okul bahçesini su bastı öğrenciler mahsur kaldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Salim UZUN/ANTALYA,

Antalya'da son 24 saatte metrekareye 80 kilogram yağmur düştü

ANTALYA'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle Lara İrfan İlk İlköğretim Okulu'nun bahçesi sular altında kaldı. Su baskını nedeniyle yüzlerce öğrenci okulda mahsur kalırken, bazı öğrenciler suyun içerisine koydukları tahta kasalara basarak bahçeden çıktı.

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre kent merkezine son 24 saatte 80 kilogram yağmur düştü. Etkisini artıran yağış nedeniyle özellikle ulaşımda ciddi sıkınktılar yaşanırken, Lara bölgesinde bulunan İrfan İlk İlköğretim Okulu'nun bahçesi, sular altında kaldı. Su baskını nedeniyle yüzlerce öğrenci okul binasında mahsur kalırken, çocuklarını okuldan almak için gelen veliler de okula giremedi. Bölgeye gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri okul bahçesindeki su giderini açmak için büyük çaba harcarken, ders bitimi zilinin çalmasıyla okul önünde biriken öğrenciler, su birikintisinin içine koydukları tahta kasalara basarak çıkışa ulaştı.

Her yağışta aynı sıkıntı ile karşılaştıklarını söyleyen öğrenci velisi Ali Aygün, ?Ne zaman yağmur yağsa okulun bahçesini su basıyor. Defalarca sıkıntımızı ilgili belediyeye aktardık ama şu ana kadar hiçbir çözüm üretilmedi? dedi.

İrfan İlk İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Seyit Karazor, okulda mahsur kalmamak için yağmurlu günlerde lastik çizme giydiğini belirterek, ?Arkadaşlarım su baskını olduğu günlerde okul servisleri beklemek zorunda kalıyor. Ben aynı sıkıntıyı yaşamamak için lastik çizme giyip su birikintisinin içinden geçerek bahçeden çıkıyorum? diye konuştu.

Okul bahçesinde oluşan su baskını nedeniyle çocuklarını okuldan alamayan bazı ailelerin yardımına ise haberciler yetişti. Habercilerin araçlarına binerek okul girişine ulaşan veliler, çocuklarını okuldan alarak bahçeden çıkardı. Velilerin bazıları, çocuklarını öğleden sonra okula göndermeyeceğini söyledi. İtfaiye ekipleri ise saatler süren uğraştan sonra bahçedeki suyu boşalttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber