Rekabet Kurulunun yalın ADSL kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2009 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Rekabet Kurulunun ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunu ortadan kaldıran kararının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

TELKODER'in yaptığı yazılı açıklamada, ilgili kurumların telekomünikasyon alanında rekabet ortamını sağlamaya yönelik çalışmalarının olumlu olduğu belirtildi.

Rekabet Kurulunun ADSL bağlantısı için sabit telefon hattı zorunluluğunu ortadan kaldıran kararının memnuniyetle karşılandığı ifade edilen açıklamada, Kurulun, yalın ADSL uygulamasının başlatılması için, Türk Telekom'un üç ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) başvuruda bulunmasını öngördüğü vurgulandı.

Açıklamada, yalın ADSL uygulamasının, tüketicilerin sabit telefon abonesi olmadan ADSL hizmeti alabilmelerine imkan sağlayan bir düzenleme niteliği taşıdığının altı çizilerek şunlar kaydedildi:

?Yalın ADSL hizmeti, Norveç, İsveç, Hollanda, İtalya, Fransa gibi ülkelerde başarıyla veriliyor. Yalın ADSL tarifeleri, normal ADSL tarifelerinden farklı olabiliyor. Bu tarifelerin Türkiye'de nasıl uygulanacağını ise Türk Telekom'un tarifelerini belirlemesinden sonra göreceğiz. Ancak, Yalın ADSL'in fiyatının, mevcut standart hat sabit ücreti ve mevcut ADSL paketi ücretinin toplamını hiçbir şekilde geçmemesi gerekiyor. Yalın ADSL uygulamasının başlatılması, tüketicilerin ADSL için iki ayrı başvuruda bulunmaları zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber