Yıldırım: Hızlı tren 10 gün sonra hizmette

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir hızlı tren seferlerinin 10 gün sonra başlayacağını söyledi.

Yıldırım, "Açılışını da Başbakanımız Eskişehir'de yapacak. Ankaralılar bu açılışın Ankara'da yapılmasını istedi. Ancak, Başbakanımıza (Bu trenin açılısı Eskişehir'de olmalı. Çünkü Eskişehir ilklerin şehri, Eskişehir farklı) dedim" diye konuştu.

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Havaalanının pistinin uzatılması ve genişletilmesi amacıyla başlatılacak inşaat çalışmalarının temel atma töreninde konuşan Yıldırım, bu temel atma törenine Maliye Bakanı ile birlikte gelmeyi planladıklarını, ancak kendisinin rahatsızlık geçirdiğini anımsattı. Yıldırım, "Maliye Bakanımız ameliyat oldu. Yani motoru sıfırladı. Şimdi gelecek, hizmetler iki-üç kart artacak Eskişehir'e" dedi. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu havaalanının pistini uzatacağımız zaman (havaalanının kapanması gerekiyor) dediler. (Ne yaparsanız yapın pist kapanmadan bu işleri yapın) dedik. (Maliyet yüzde 20 yükselir) dediler. Eskişehir'e helali hoş olsun, yüzde 20'de 30'da fazla veririz, yeter ki havaalanı tıkır tıkır çalışmaya devam etsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber