Çetinkaya'dan dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya - AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, TBMM Başkanlığına, dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi.

Çetinkaya, TBBM Başkanlığına gönderdiği yazıda, Adana Özel Güvenlik Mahkemesinin hazırladığı iddianamede isminin halen sürdürülen bir soruşturmaya dahil edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''İlgili mahkemenin dokunulmazlığımın kaldırılmasına ilişkin fezlekeyi Başkanlığınıza sunduğuna dair gazetelerde çıkan haberlerle şahsımla birlikte mensubu olmaktan şeref duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüce kişiliği de zan altına alınmak istenmekte ve Meclisimizin itibarı da dolayısıyla zedelenmektedir. Bu vesileyle Başkanlığınızdan ilgili soruşturma kapsamında hukuki işlemlerin yapılabilmesi için milletvekili dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum.''

Çetinkaya, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada da ''Benim üzerimden bir suç isnat ediliyorsa, parlamentonun saygınlığına gölge düşürülüyorsa buna izin vermeyiz'' ifadesini kullandı.Telefon görüşmesi nedeniyle bir milletvekili hakkında fezleke düzenlenmesini demokrasi adına doğru bulmadığını ifade eden Çetinkaya, ''Veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Çıkar yargılanır, aklanır geliriz. Kimin elinde somut bir belge bilgi varsa ortaya koysun'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber