Kaymakamdan görevlilere soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 18:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kütahya'nın Simav İlçe Kaymakamı Rıza Dalan, inceleme yapmak için gittiği Verem Savaş Dispanserinde çalışanları görevi başında bulamaması üzerine haklarında soruşturma başlatılması için talimat verdi.

Kaymakam Dalan, Simav'da 17 Şubatta meydana gelen depremin ardından binada oluşan zararı görmek amacıyla sabah mesai başladıktan sonra İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. İlhan Şahin ile Verem Savaş Dispanserine gitti.

Dalan ve Dr. Şahin, bina önünde beklerken gelen hizmetlinin kapıyı açmasından sonra içeriye girerek, binada incelemelerde bulundu. Daha sonra diğer memurlar ve geçici olarak bu görevde bulunduğu öğrenilen Dispanser Baştabibi Dr. Funda Özdemirci de binaya geldi.

İki katlı binanın duvarlarında oluşan çatlakları inceleyen Dalan, bodrum katındaki tuvaletlerle arşiv odasındaki kirlilik ve düzensizliği görünce, görevlilere bunun nedenini sordu.

Dalan, dispanser binasının bu durumda olmaması gerektiğini belirterek, Dr. Şahin'den sorumlular hakkında soruşturma başlatmasını istedi.

Görevlilere, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ?Beni Türk hekimlerine emanet ediniz? sözünü anımsatan Dalan, incelemeleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hekiminin hem mesaisine tam zamanında gelmesi hem de çevresinin tertemiz olması gerektiğini söyledi.

Dispanserde olumlu bir görünümle karşılaşmadığını ifade eden Dalan, ?Gördüğüm tertipsizlik ve düzensizlik karşısında şoke oldum. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin yer aldığı levha bile merdiven altlarında sürünüyor. Tertemiz olması gereken lavabolar kir ve pas içerisinde. Halka sağlık hizmeti sunan böyle bir kurumda tertipsiz ve düzensiz bir ortam bulacağımı hiç ummazdım? dedi.

Dalan, ilçede kamu kurum ve kuruluşlarına habersiz olarak bu tür ziyaretlerde bulunacağını ve görevini ihmal edenler hakkında cezai yaptırım uygulanacağını kaydetti.

Bu arada, dispanserde, baştabibin yanı sıra 2 hekim, 3 sağlık memuru, röntgen teknisyeni, 4 hemşire ve 2 hizmetlinin görev yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber