Zabıtaya işportacı bıçağı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mart 2009 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, zabıta görevlileriyle işportacılar arasındaki tezgah tartışması kanlı bitti. Zabıta görevlilerinden Harun Yiğit, kavga sırasında onlarca kişinin gözleri önünde bıçaklandı. Olayla ilgili olarak Resul ve Mehmet Ayboğa kardeşlerin arandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, denetim yaptıkları sırada, tezgah üzerinde konfeksiyon ürünleri satan işportacılara müdahale etti. Zabıta görevlileriyle, tezgahlarını kaldırmalarını istediği işportacılar arasında tartışma çıktı.

TEZGAHA EL KOLDU, BIÇAKLANDI

Tartışmanın büyümesi üzerine görevliler, tezgahlara el koyarak götürmek istedi. Bu sırada yanlarındaki bıçakları çıkartan işportacılar, saldırdıkları zabıtalardan bir yıllık memur Harun Yiğit'i kalçasından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Harun Yiğit, yakındaki polis dispanserindeki ilk müdahalenin ardından Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zabıta görevlisinin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Olayın ardından soruşturma başlatan polis, kaçan işportacıları yakalamak için çalışma başlattı. Ekiplerin, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda sürdürdükleri araştırmalarda adlarını belirledikleri zanlılardan Resul ve Mehmet Ayboğa kardeşleri aradığı belirtildi.

ZABITALARDAN TEPKİ

İzmir'in en önemli alışveriş çarşısı konumudaki Kemeraltı'nda yaşanan olaya zabıta görevlileri de tepki gösterdi. Bölgede görevli polis sayısının artırılmasını isteyen zabıtalar, can gövenliklerinin her zaman bu tür olaylarla tehlikede olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber