Tansiyonunu düşük tut, böbreğini koru

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2009 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Nefroloji Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Başçı, bu yıl Dünya Böbrek Günü etkinlikleri için "Tansiyonunu düşük tut, böbreğini koru" sloganının kabul edildiğini söyledi.

Başçı, böbrek hastalıklarının tansiyon yüksekliği yaptığı gibi tansiyon yüksekliğinin de böbrek hastalığına neden olduğunu vurguladı.

Böbreklerin, vücuttaki tuzu atarak veya damarları daraltıcı hormonlar salgılayarak kan basıncını ayarladığını ifade eden Başçı, "Halkımızın ölümcül bir hastalık olan hipertansiyondan korunması, gençlerimizin aşırı tuz yeme alışkanlığından kurtarılması, gelecekte toplum sağlığımız açısından son derece önemlidir. Ayrıca hipertansiyondan koruma böbrekleri de korumak anlamına gelmektedir. Bu nedenle Derneğimiz Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 12 Mart Günü Saat 10.00'da halka açık "Hipertansiyon ve Böbrek İlişkisi" konulu bir panel düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Uluslararası Nefroloji Derneği (ISN) ile Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu'nun (IFKF) 2005 yılından bu yana Mart ayının ikinci Perşembe günü düzenlediği "Dünya Böbrek Günü" etkinlikleri bu yıl da tekrarlanacak. Dünyada hızla artan böbrek yetmezliği konusunda toplumu bilinçlendirme amacıyla düzenlenen etkinliklerde halka yönelik eğitim toplantıları gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber