Polis Kolej'ine başvurular başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Kolejleri'ne başvurular başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu Liseleri'nin Fen Bilimleri öğretim programlarına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Polis Kolejleri, parasız yatılı ve resmi üniformalı olarak Ankara ve Bursa'daki okullarda eğitim veriyor.

Polis Koleji Mezunları; Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatı'nda çalışmaya başlıyor. Polis Koleji'ne girmek isteyen adaylar öncelikle 20 Mart 2009 tarihine kadar SBS'ye başvurmak zorunda. Seviye Belirleme Sınavı'na başvuracak öğrenciler, 10 TL sınav ücretini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığıyla T.C. kimlik numarasına göre yatıracaklar. Polis Koleji için başvuruda bulunacak adaylar SBS'ye girmek zorunda olduğu için ayrı bir ücret yatırmayacak ve ayrı bir sınav giriş belgesi verilmeyecek.

Polis Koleji'ne girmek isteyen öğrenciler 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacak. Adaylar 01-10 Nisan 2009 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden de başvurularını yapabilecekler. Adayların başvurusunun geçerli sayılabilmesi için öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurunun elektronik onaylamasını yaptırması gerekiyor.

Polis Kolejine Giriş Sınavı'na katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğretime yerleştirme puanı)'na göre yapılacak. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılacak. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Polis Kolejlerine yerleştirme işlemi; adayların Ankara Polis Koleji'nde yapılan sınav sonucu düzenlenen başarı listesindeki sıraları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılacak. SBS sınavı 6 Haziran 2009 tarihinde saat 10:00'da 81 il merkezi ve gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacak.

Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl koleje alınacak öğrenci sayısının on katı kadar aday başarılı sayılacak. Ancak Polis Koleji Giriş Sınavı'na katılacak adayların belirlenmesi öncesinde koleje başvuru sayısı dikkate alınarak bu sayı kolej müdürünün teklifi ve genel müdürün onayı ile yirmi katına kadar arttırılabilecek.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na (OYP) göre Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar 31 Temmuz 2009 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvuracaklar. Adaylar, 03 -07 Ağustos 2009 tarihleri arasında Polis Koleji Müdürlüğü'nde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı'na katılacaklardır. Polis Koleji'ne Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluşuyor.

Polis Kolejine Giriş Sınavı Tarihleri ise şöyle: "Mülakat sınavı: 03-04 Ağustos 2009, Beden Eğitimi Sınavı: 05-06 Ağustos 2009, Yazılı(test) Sınav: 07 Ağustos 2009."

Polis Koleji Giriş Sınavları'na katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulacak. 09 Ağustos 2009 tarihinde asil ve yeteri kadar yedek aday Ankara Polis Koleji'nde intibak eğitimine alınacak. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara'da kalacak şekilde hazırlık yapmaları gerekiyor.

İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilanen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılacak ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılacak. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılacak ve yerine sıradaki adaylar çağrılacak. Kolejlere alınacak aday öğrencilere ise okulun denetim ve gözetiminde tam teşekküllü devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu aldırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber