Bursa'da rüşvet operasyonu: 32 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 09:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da, Büyükşehir ve merkez Osmangazi belediyeleri, BUSKİ ile TEDAŞ görevlilerinin de aralarında bulunduğu 32 kişi rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlediren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, "rüşvet almak, rüşvet vermek ve görevi kötüye kullanmak" suçlarına karıştıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon başlattı.

Operasyonda, Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri ile BUSKİ ve TEDAŞ görevlilerinin de aralarında bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da kamu görevlileri rüşvetten gözaltında

- Bursa'da "rüşvet almak, rüşvet vermek ve görevi kötüye kullanmak" suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 32 kişiden 10'unun kamu görevlisi olduğu bildirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, Bursa Adliye Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'nda muayeneleri yapıldıktan sonra sorgulanmak üzere yeniden Emniyet Müdürlüğü'nün Acemler binasına götürüldü.

Bu arada, 10 zanlının Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri ile BUSKİ ve TEDAŞ'ta memur olarak çalıştıkları, 22 zanlıya "Şartların uymadığı ev ve iş yerlerine sahte belgeler düzenleyerek rüşvet karşılığında yapı ruhsatı, su ve elektrik aboneliği verdikleri" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber