Düzce'de gözaltına alınan doktor ve eczacılardan 5 kişi tutuklandı

Haber Giriş : 11 Mart 2009 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce'de sahte kupürlerle sağlık karnelerine reçete yazdırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli şahıstan 5'i tutuklandı.

Düzce Cumhuriyet Savcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün uzun süredir ortaklaşa yürüttüğü takip ve araştırma neticesinde gözaltına alınan 9 şüpheli şahıstan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan 2'sinin doktor, 1'nin eczacı, 1'nin eczacı kalfası ve 1'nin de sahte belge hazırlayan şahıs olduğu bildirildi.

Şüpheli şahısların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucunda ise 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet şarjör, 2 adet kurusıkı tabanca ve şarjörleri, 2 adet bıçak, 53 adet tabanca mermisi ve kurusıkı mermisi, yaklaşık değeri 150 bin TL olan 3 bin adet ilaç küpürü, 4 bin boş ilaç kutusu, 962 adet kupürü kesilmiş ilaç, bin 200 adet reçete, reçete fotokopisi ve boş reçeteler, çok sayıda değişik ilaçlar, ilaç kullanım raporları, sağlık karneleri, sahte doktor kaşeleri, sağlık karnesi fotokopileri, nüfus cüzdanı ve fotokopileri ile diğer evrak, defter, fatura ve belgeler ile bilgisayar ve donanımları ele geçirildi.

Düzce Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, ilde faaliyet gösteren bazı eczaneler tarafından Yeşil Kart, Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağkur ve Emekli Sandığı güvencesi altındaki şahısların karnelerinin sahiplerinin bilgisi dışında veya bilgisi dahilinde alınarak bazı doktorlara ellerinde bulunan sahte kupürlere göre sağlık karnelerine reçete yazdırıldığı belirlendi. Bunun organize şekilde süreklilik arz ettiği, devletin zarara uğratıldığı, sahte evrak tanzim edilerek haksız kazanç elde edildiği, bazı kamu görevlilerinin de menfaat sağladığı yönünde bilgiler ışığında operasyon düzenlendi. Operasyonda organize bir şekilde hareket ettikleri belirlenen 3 doktor, 2 eczacı, 2 eczacı kalfası, 4 sahte küpür tedarik eden kişi ve ilişkili 3 kişi olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslardan biri İstanbul'da tutuklandı. Düzce'de gözaltında olan 9 şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 2 doktor, 1 eczacı, 1 eczacı kalfası, 1 sahte belge hazırlayan olmak üzere toplam 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber