Gökçek, 2 bin kişilik yurt yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da eğitim gören üniversite öğrencilerinin en büyük probleminin barınma sorunu olduğunu belirterek, ?Bu yüzden bin kişilik erkek, bin kişilik kız öğrenci yurdu olmak üzere 2 adet yurt yapacağız? dedi.

Gökçek, üniversite öğrencileri için önümüzdeki 5 yıllık süreçte birbirinden önemli projelere imza atılacağını söyledi.

Özellikle Ankara dışından gelen öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce büyük gayret sarf edildiğini ifade eden Gökçek, öğrenciler için düşünülen projeleri, önem sırasına göre zaman içinde faaliyete geçireceklerini bildirdi.

Gençlerin gözdesi olan motor sporlarında, yarışmalar için profesyonel anlamda pistler yapılacağını belirten Gökçek, gençlerin bu tür sporlara ilgi duyduklarını söyledi.

Ankara'daki üniversiteler arasında her dalda spor müsabakaları düzenleneceğini ve bu organizasyonların tüm masraflarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını anlatan Gökçek, şunları kaydetti:

?Ankara'da eğitim gören üniversite öğrencilerinin en büyük problemi barınma sorunudur. Bu yüzden bin kişilik erkek, bin kişilik kız öğrenci yurdu olmak üzere 2 adet yurt yapılacaktır. Bu yurtlarda tek kişilik odalarda kalma imkanı sağlanacaktır.

Belediyemizin faaliyetleriyle alakalı üniversite öğrencilerimize yönelik proje yarışmaları açılarak, dereceye girecek öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir. Üniversite sınavlarında ilk 100'e girerek Ankara'yı başarıyla temsil eden öğrencilere ödüller verilecektir. Üniversitelerce düzenlenen festivallere Ankara Büyükşehir Belediyesi elindeki imkanlar dahilinde destek sağlayacaktır.?

?POPÜLER SANATÇILAR BAŞKENTE GELECEK?

Gençlerin sanatsal anlamda 'dünya starlarına' ilgi duyduğunu belirten Gökçek, popüler sanatçıların başkente gelmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Üniversite gençliğinin beğendiği dünya starlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde anketler yapılarak, gençlerin tercihine sunulacağını bildiren Gökçek, en çok tercih edilen starın Ankaralılara konser vermesi için davet edileceğini söyledi.

Her yıl geleneksel olarak yaz aylarında park konserleri düzenlediklerini ve Türkiye'nin tanınmış grup ve sanatçılarını Ankara'ya davet ederek konserler organize ettiklerini anımsatan Gökçek, böylece yüz binlerce gencin doyasıya eğlenerek stres attıklarını dile getirdi.

Gençlik Merkezlerine büyük önem verdiklerini anlatan Gökçek, merkezlerin, gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, kültürel gelişimini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla açıldığını söyledi.

Üniversitelerden mezun olan tüm gençlere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütün tesislerinde ve merkezlerinde iş olanağı sağlamak istediklerini vurgulayan Gökçek, ?Üniversite öğrencilerine Kolej ve Beşevler'de ücretsiz giysi yıkama ve ütüleme hizmeti veren merkezlerin sayısını artıracağız? diye konuştu.

Kampüs önlerinde öğrencilere kahvaltı amaçlı ücretsiz çorba servisi yapıldığını hatırlatan Melih Gökçek, bu hizmetlerin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan talep edildiği takdirde tüm üniversitelerde yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber