Nihat Ergün: İkinci parti olursak erken seçime gideriz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanvekili Nihat Ergün, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimde ikinci parti olmaları halinde erken seçime gideceklerini söyledi.

Meclis'te gazetecilere konuşan Ergün, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ergün, seçimlerin siyasetçiler için test olduğunu hatırlatırken, bununla halkın seçimlerde iktidarı beğenip beğenmediği, beğenmiyorsa kimi istediğinin ortaya çıktığını ifade etti. Ergün, Deniz Baykal'ın partilerine yönelik olarak, "Yüzde 52 oy almazsa başarısız sayılır" şeklindeki değerlendirmesini de doğru bulmadı. Baykal'ın, bunu 22 Temmuz'da aldıkları yüzde 47 oy oranına yüzde 5 ekleyerek izah ettiğini ifade eden Ergün, "Sayın Baykal, bilimsel olarak iktidarın yüzde 5'lik bir getirisi var diyor. Normal şartlarda iktidar partileri daha fazla yıpranır. Mesela ANAP 1989 seçimlerinde yüzde 36'dan yüzde 21'lere geriledi. O dönemde muhalefet partisi olan SHP ise yüzde 24 ile birinci oldu. Oysa Baykal'ın hesabına göre ANAP'ın yüzde 41 olması gerekirdi." şeklinde konuştu.

Ergün, iktidarın da muhalefet partilerinin de kaybedilen her oyun muhasebesini yapması gerektiğini ifade etti. Parti olarak kendilerinin böyle bir düşünde olduklarını anlatan Ergün, önümüzdeki yerel seçimde ikinci pati olmaları halinde ise erken seçime gitme kararı alacaklarını söyledi. Ergün şöyle konuştu: "Eğer partimiz mevcut oranın altına düşer ancak yine birinci parti olma durumunu sürdürse bu halktın 'İktidarı kimseye vermiyorum. Ama senin de oyun düştü' mesajı olacak. Biz de ülkeyi yöneten parti olarak bunun muhasebesini yapacağız. Yoksa 'aman ne olacak' deyip geçemeyiz. Böyle bir siyasi anlayış olmaz. Hatta partimiz ikinci olursa o zaman erken seçime bile gideriz." (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber