Postacılar, meslek yüksek okulu mezunu olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü, postacılığı meslek haline dönüştürmek amacıyla meslek yüksek okulu kurmaya hazırlanıyor. Her yıl yaklaşık bin postacı ihtiyacı olan PTT, postacılığı meslek olarak öğrenen kişileri istihdam etmeyi hedefliyor. Bunun için üniversitelerle işbirliği içine giren PTT Genel Müdürlüğü yönetimi, Posta ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu için düğmeye bastı. İlk meslek yüksek okulu Samsun'un Alaçam ilçesinde açılacak. Yüksek okulun gelecek yıl eğitim öğretime başlayacağı öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nün Alaçam'ın Toplu, Doyran ve Göçkün Balıkçı Barınağı inşaatı temel atma törenine katılan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Alaçam ilçesindeki tekel binalarını Posta ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu'na dönüştüreceklerini açıkladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senatosu'nun da projeye destek verdiğini ifade eden Tural, "Bizim her yıl bine yakın postacı ihtiyacımız var. Bu ihtiyacımızı değişik kaynaklardan karşılıyoruz. Onun yerine postacılığı meslek olarak öğrenen kişilerin postacılıkta istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla üniversitelerimizle işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda işbirliği yaptığımız üniversitelerden birisi de OMÜ. Rektörümüz ve ilgili arkadaşlarımızla görüştük. Biz PTT Genel Müdürlüğü olarak yazı yazdık. Onlar da görüşüp senato kararı aldılar. Yer olarak Alaçam'daki tekel binalarının olabileceği düşünülerek işbirliğine giriştik. Tekel binalarını temin ederek meslek yüksek okulu olarak açılması yönünde çalışma başlattık. Siyasi iradenin de desteğiyle olumlu sonuç alacağız. Yüksek Planlama Kurulu (YPK)'nın proje kararını hazırladıktan sonra inşaata başlanacak." dedi.

PTT Bank şubelerinde gerçekleşen soygun olaylarına ilişkin değerlendirmede bulunan PTT Genel Müdürü Tural, soygunların sayısal bakımdan artış göstermediğini belirtti. Gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını vurgulayan Tural, "Ülke genelinde 4 bin tane PTT Bank şubemiz var. Diğer işyerleriyle ilgili ne kadar olay oluyorsa PTT Banklar'da da o kadar oluyor. Herkes kendi işine bakıp kendi işini çözmeye çalışmalı. Biz ne yaptığımızı ve ne kadar kaybımız olduğunu biliyoruz. Önlemlerimizin hepsi alınmış vaziyette. Soygun olayları da öyle abartıldığı gibi büyük soygun olayları değil. Devletin güvenlik güçleri gereğini yapıyor. Yakalananlar da cezasını bulacak. Zaten çalındığı iddia edilen paraların ne miktarda olduğunu da herkes biliyor. İnsanların bin TL'den fazla parayı PTT Bank şubelerinde bulma şansına sahip değil. Belli aralılarla paralarımızı topluyoruz." şeklinde konuştu.

PTT şubelerinde güvenlik önlemleri alınmadığının söylenmesinin insafsızlık olduğunu dile getiren Osman Tural, 2- 3 ay içinde tüm şubelerde kamera sistemi kurulacağını vurguladı. Tural, "Kamerayı, güvenlik sistemlerini nereye kuracağınıza, nereye güvenlik personeli alacağınıza, devletin güvenlik kurumları koymuş olduğu şartlar dahilinde karar verilir. Biz de o kararlara harfiyen uymak suretiyle gereğini yapıyoruz. Şu an bizim alarm sistemi olmayan hiçbir PTT Bank şubemiz yok. Kamera sistemi büyük merkezlerimizin tamamında kurulmuş vaziyette. Tüm PTT şubelerimizde kamera sistemi en geç 2- 3 ay içinde kurulacak. İhalesini geçen sene yaptık çalışmalar başladı. Biz önlemlerimiz aldık almaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber