DPÜ Rektörü Güner Önce'nin yargılanmasına YÖK onay verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ile bazı üniversite personeli hakkında dava açıldığı öğrenildi.

Hakkındaki iddialar üzerine soruşturma geçiren Rektör Güner Önce ve Üniversite Hastane Müdürü C.Z, Sağlık Kültür Daire Başkanlığı'nda çalışan C.Ş. ve E.Ö.'nin, "görevi kötüye kullanma suçundan" yargılanacağı, YÖK Başkanlığı'nın da, "Memurun Muhakemat Kanunu" gereğince ilgili şahısların yargılanmasına 31 Mart tarihinde ve TCK'nın 257. maddesi gereğince izin verdiği ifade edildi.

Rektör Güner Önce'nin, fiilen girmediği dersler için ücret almak, derslere yerine araştırma görevlisini sokmak, döner sermaye katkı payının usulsüz dağıtılmasına sebep olmak, sigorta paralarını poliçede toplanandan daha düşük göstermek suretiyle öğrencilerden usulsüz olarak para toplamak ve vakıf şirketine aktarmak gibi pek çok konuda yargılanacağı bildirildi.

Rektör Önce'nin derslerle ilgili yurt içinde görevli olduğu halde, aynı gün aynı saatte derse girmiş gibi ders ücreti aldığının da belgelendiği, soruşturmadan kısa bir süre önce de ani bir kararla bütün ders yükünü boşalttığına dikkat çekiliyor

Daha önce bazı basın ve yayın organlarda çıkan makam aracını ve üniversite personelini şahsi işlerinde kullanmak iddiasıyla yargılanacağı belirtilen Rektör Güner Önce'nin Uludağ Üniversitesi'nde okuyan çocuğunu Bursa'ya makam aracıyla bıraktırdığı belirtiliyor.

Üniversite personelinin de YÖK soruşturmacılarına verdikleri ifadelerde iddiaları doğruladığı ifade edildi.

YÖK'ten gelen denetçilerin, YÖK Kurulu'na sundukları raporda, "yönetim görevinden ayırma", "kınama ve kademe ilerleme cezası verilmesini" talep ettikleri öğrenildi.

2006 yılında 25 binin üzerinde öğrenciden toplanan 90'ar TL ferdi kaza grup sigortası paralarının poliçelerde 12'şer TL gösterildiği yönünde iddialar dile getirilmişti.

Öğrenci başına 78'er lira olmak üzere toplamda 2 milyon TL'nin Rektörlük talimatıyla vakfa aktarıldığı, ancak paranın kayıt altında olmadığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı, yargı sürecinin başlanmasının beklendiği açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber