Sağlık çalışanları, Tıp Bayramı'nda yağmur altında yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda etkinlik düzenleyen sağlık çalışanları, "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle yürüdü. Sağanak yağmur altında İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen yürüyüş sonrası Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapan grup, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, SES İstanbul Şubeleri ile bazı STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup , 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalı çerçevesinde Tünel Meydanı'nda toplandı. "Sağlık hakkı mesleki bağımsızlık can güvenliği iş ve ücret güvencesi için birleşik mücadeleye" yazılı pankart açan grup İstiklal Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Cadde boyunca sağanak yağmur altında yürüyen grup "AKP sağlığa zararlıdır, Sağlık haktır satılamaz, Zorunlu değil gönüllü hizmet, Hükümet uyuma sağlıkçına sahip çık" şeklinde sloganlar attı.

Taksim'de grup adına hazırlanan basın metnini okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Zeynep Solakoğlu, bayram olarak göremedikleri bir 14 Mart'ta mesleklerinin içine itildiği koşulları reddetmek ve gerçek hekimlik değerlerini savunmak üzere meydanlara indiklerini söyledi. Sağlık çalışanları olarak sağlık ortamının içine itildiği sağlıksız koşulları protesto etmek, mesleki ortamda can güvenliklerini, iş güvenliklerini talep etmek için toplandıklarını belirten Solakoğlu, "Sağlık hizmeti vermeye çalıştığımız kurumlarda kendi sağlığımızı kaybediyoruz. Hükümet yetkilileri tarafından sistematik biçimde hedef gösteriliyor, bu nedenle öldürülüyor, dövülüyor ve hırpalanıyoruz. İş güvenliğimiz yok." şeklinde konuştu.

Sağlık alanındaki problemleri tek tek sıralayan Solakoğlu sözlerini şöyle bitirdi: "Biz hep birlikte ayağa kalktığımızda bizi kimse görmezden gelemez, birlikte itiraz ettiğimizde bizi kimse susturamaz. Birlikte başaracağız."

Türk Tabipler Birliği genel Başkanı prof. Dr. Gencay Gürsoy da yaptığı konuşmada, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. İktidarın sağlığı alınır satılır bir meta haline getirdiğini öne süren Gürsoy, "Biz sağlık çalışanları tüm olumsuzluklara rağmen kamuoyunu uyarıyoruz. Bıkmadan, usanmadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamalarının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber