Valilik, yardımların seçimden sonra yapılacağını aillere mektuplara bildirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mart 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Diyarbakır Valiliği, seçim rüşveti olarak nitelendirilen beyaz eşya yardımı dağıtımını seçim sonrasına bıraktı, bu durumu da yoksul ailelere birer mektupla bildirdi

Diyarbakır Valiliği, Tunceli'deki beyaz eşya ve mobilya dağıtımını seçim rüşveti olarak nitelendirerek suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararını, tartışma yaratacak bir uygulamayla yerine getirdi. Valilik, YSK'nın işaret ettiği gibi beyaz eşya yardımı dağıtımını seçim sonrasına bırakırken, bu durum yoksul ailelere birer mektupla bildirildi.

YSK, Tunceli Valiliği'nin dağıttığı beyaz eşya ve mobilya yardımını ?seçim rüşveti? olarak nitelendirmiş, bu tip yardımlara karşı suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı.

Diyarbakır Valiliği, YSK'nın bu kararını dikkat çekici bir uygulamayla yerine getirdi.Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Vali Hüseyin Avni Mutlu imzasıyla yoksul ailelere gönderilen mektuplarda, beyaz eşya yardımının nisan ayında gerçekleştirileceği bildirildi.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

?Değerli Vatandaşım,

Başbakanlık SYD Genel Müdürlüğü'nce ?Sizin Önceliğiniz Bizim Önceliğimizdir' Projesi kapsamında verilen yardımları yoksul vatandaşlarımıza ulaştırmak amacıyla; ailelerimizin sosyo-ekonomik durumunun tespiti yönünde yürütülen çalışmalarda beyaz eşya talebiniz değerlendirilmiştir.

Bu münasebetle, AİLENİZE BİR ADET BEYAZ EŞYA YARDIMI YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞ olup, nisan ayı içerisinde yardımınız ulaştırılacaktır. Devletimizin muhtaç durumdaki ailelerimize yardımcı olma yönündeki çabalarına sunduğunuz destek, ilgi ve güvene teşekkür eder, ailenizin tüm fertlerine mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim. Saygı ve sevgilerimle.

Hüseyin Avni Mutlu / Diyarbakır Valisi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber