SSK, sahte müfettiş avına çıktı

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), kurumla ilişkisi olmadığı halde kurum adına denetim yaptıkları izlenimi vererek dolandırıcılık yapan 'sahte müfettişleri' arıyor.

Edinilen bilgiye göre, denetim yaptıkları izlenimi vererek bağlantı kurdukları işyerlerine yemek davetiyesi, kitap ve benzeri ürünleri satan, çeşitli yayınlar için abonelik kaydı yapan, sigorta müfettişleri tarafından düzenlenmiş kampanya görüntüsüyle yardım ve bağış talebinde bulunan sahtekarlar olduğu tespit edildi. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen SSK, kurumun prestijini zedeleyerek işverenleri mağdur eden ve haksız çıkar sağlayan sahtekarları belirlemek için kolları sıvadı.

SSK resmi web sitesinden yer alan bu konudaki duyuruda, kendisini 'SSK müfettişi' olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanların kuruma bildirilmesi istendi.

Duyuruda, "Bu davranışların önlenebilmesi, sorumluları hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasına bağlıdır. Kurumumuz adına denetim ve inceleme yapmaya gelen kişilerden 'Kurum Kimlik Belgesi'nin ibrazının istenmesi, ibraz edilmediği takdirde derhal en yakın güvenlik kuvvetlerine (polis veya jandarma) bildirilmesi gerekir" denildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber